noiembrie 26, 2022

Se cauta turisti din Zalau pentru frumusetile Salajului cu targul Haidat’ pa la noi!

Cea de a II-a editie a manifestarii Haidat@ pa la noi! Deschideti lada cu zeste salajeana! se va desfasura pe data de 21 septembrie, odata cu Ziua Mondiala a Turismului, a informat ieri Bianca Pop, director al Centrului National de Informare si Promovare Turistica Zalau. 

Evenimentul se va desfasura asadar exact peste o saptamana, joi, intre orele 14.00 si 19.00, pe platoul de marmura in piata 1 Decembrie 1918 din Zalau.
Alaturi de Centrul National de Informare si Promovare Turistica Zalau vor mai participa primariile si centrele de informare turistica din Simleu Silvaniei, Benesat, Bocsa, Camar, Crasna, Creaca, Hereclean, Horoatu Crasnei, Mesesenii de Jos, Mirsid, Nusfalau, Pericei, Plopis, Romanasi, Zimbor, Samsud si Buciumi.
Printre activitatile desfasurate pe platou vor fi ateliere interactive pentru copii si adulti (atelier de confectionat margele, atelier de confectionat papusi, atelier de cusut), expozitii ale producatorilor locali (costume populare, camasi vechi din Salaj, fotografii), produse artizanale si alimentare (icoane pictate pe lemn, accesorii lucrate manual, impletituri din nuiele, diverse sortimente de palinca, preparate din carne, bauturi naturale).
“ncepand cu orele 16.00, pe scena amenajata pe platou, trei eleve de la Colegiul National Silvania vor prezenta sceneta Reinvierea habei traditionale – Dantul in sura, apoi Ansamblul Socacitele din Meseseni vor sustine un spectacol folcloric. Tot spectacole folclorice vor sustine si Ansamblul Folcloric “Columna” si Ansamblul Artistic “Porolissum” ale Casei de Cultura Municipale.
Mancarea specifica salajeana va fi gatita de Mircea Groza si va putea fi degustata de participanti.
E laudabil faptul ca, din cand in cand, Primaria Zalau, prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica, are cate “o iesire” in scopul promovarii turismului salajean. Numai ca nu se face primavara cu o floare. Avem atatea locuri minunate, atatea obiective istorice si totusi turistii nu se inghesuie sa vina pe meleaguri salajene.
Institutul National de Statistica releva faptul ca in prima jumatate a acestui an 1.761 de straini ne-au calcat judetul. Asta inseamna o medie de 10 pe zi, de 36 de ori mai putini ca in Brasov sau de 26 de ori mai putini decat in Cluj.
Realitatea este ca spatiile de cazare din Salaj sunt concentrate in zonele urbane, bazandu-se pe turismul de business, iar agroturismul este dezvoltat foarte putin.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *