februarie 9, 2023

Se cauta solutii pentru “pietarii” din Zalau

Piata centrala va deveni un “maret santier”
Anul 2009 va aduce mutatii semnificative in dezvoltarea si imaginea viitoare a urbanismului din municipiul Zalau. Investitiile masive care se vor realiza vor aduce, pe langa beneficii indiscutabile, si dureri de cap pentru anumite categorii de cetateni.
Comerciantii din Piata Centrala vor fi primii care vor avea de suferit in urma lucrarilor ce se vor desfasura in zona. “Din aceasta primavara vor incepe lucrarile de acoperire a vaii din spatele pietei pana pe strada 22 Decembrie (Crasnei), iar oamenii care au mici afaceri vor trebui sa se mute”, a declarat primarul Radu Capilnasiu, in cadrul unei conferinte de presa. Deocamdata, administratia locala nu stie cu siguranta unde vor fi mutati “pietarii” dar, in consens cu patronii, pana in luna martie va fi gasita o solutie.
De asemenea, in spatele Muzeului Judetean, Primaria intentioneaza sa construiasca o hala moderna pentru produsele agro-alimentare, iar sub piata ar urma sa fie amenajata o parcare subterana. Fondurile necesare acestor investitii ating valori impresionante si deocamdata proiectul ramane la nivelul de bune intentii.
Primaria si investitorii cauta solutii anti-criza
Un alt subiect prezentat mass-media in conferinta de presa de ieri a facut referire la o intalnire, care a avut loc in cursul saptamanii trecute, intre executivul primariei si principalii investitori din parcul industrial – Michelin, Cuprom, Abo Mill, Cemacon etc. “Spre surprinderea mea, Tenaris-ul a fost singura companie care nu a trimis reprezentanti in conditiile in care au acuzat autoritatile locale, chiar prin intermediul mass- media, ca nu se implica suficient in rezolvarea problemelor economice ale orasului”, a mai spus Capilnasiu.
Potrivit declaratiilor sale, in cadrul intalnirii (la care au participat si reprezentanti ai bancilor) s-au discutat posibile modalitati prin care primaria i-ar putea ajuta pe investitori. “Un economist al unei banci centrale a facut o radiografie a situatiei economice pe plan national si a concluzionat ca situatia nu este, deocamdata, foarte grava. Pe de alta parte, ne-am aratat disponibilitatea (fata de companii) sa ii ajutam si noi, atat cat ne permite legislatia si sa intermediem relatia lor cu institutiile statului”, a conchis primarul Radu Capilnasiu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut