ianuarie 27, 2023

Se caută director executiv pentru Asociația “Zona Metropolitană Zalău”

Primăria scoate la concurs postul de director executiv al Asociației “Zona Metropolitană Zalău”.

Potrivit anunțului postat de municipalitate pe site-ul propriu, la concurs poate participa orice persoană care îndeplinește condițiile solicitate. Printre acestea se numără: sudii superioare de lungă durată, cunoașterea unei limbi de circulație internațională (dovedit cu acte sau declarație pe propria răspundere), să aibă minim 3 ani experiență experiență în domeniile planificării strategice, politicilor publice, dezvoltare și implementare de proiecte sau gestionarea serviciilor de utiități publice.

Dosarele de concurs se pot depune până în data de 29 octombrie, iar examenul va avea loc în data de 8 noiembrie.

Toți candidații trebuie să prezinte un Plan de management, cuprinzând stategia de conducere pentru atingerea obiectivelor și criteriilor de performanță stabilite prin Actul constitutiv și Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău.

Potrivit Statutului, Asociația are ca scop dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația și a întegii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes local sau regional și prin furnizarea în comun a unor servicii de utilități publice.

Asociația are, ca organe de conducere și control, Adunarea Generală, care alege dintre membrii săi președintele Asociației, Consiliul Director și un cenzor.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău” s-a constituit în luna martie 2015, din ea făcând parte cele patru oraşe din Sălaj -Zalău, Șimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei- şi 15 comune: Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Șamșud și Vârșolț.

Președinte al Asociației este primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, iar postul de director executiv a fost deținut, din 2016 încoace, de Marius Matei.

Cel mai recent proiect de care se leagă numele Asociației îl reprezintă obiectivul „Varianta de ocolire Zalău Nord – Alternativă pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni Hereclean”.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău” a fost mandatată în vara acestui an, prin hotărâre de Consiliu Local, să pregătească obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Zalău Nord – Alternativă pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni Hereclean”. Pentru realizarea acestui proiect, în baza unui Protocol de colaborare între Asociație și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Primăria Zalău s-a angajat să asigure contribuția financiară proprie la cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului și a oricăror altor cheltuieli necesare implementării proiectului și va asigura contribuția pentru plata sumelor necesare, până la rambursarea cheltuielilor eligibile de către finanțator. Această investiție este cuprinsă în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a ADI “Zona Metropolitană Zalău” și are ca scop fluidizarea traficului în Zalău, la intrarea dinspre Crișeni, pe DN1H, la ieșirea spre comuna Hereclean și în localitățile Crișeni și Hereclean, realizând legătura cu primul tronson al centurii Zalău. Lungimea totală a drumului va fi de 8,066 km, din care 0,564 km sunt pe teritoriul administrativ al municipiului Zalău, 6,8 km pe teritoriul comunei Crișeni și 0,702 pe teritoriul comunei Hereclean.

2 thoughts on “Se caută director executiv pentru Asociația “Zona Metropolitană Zalău”

  1. Se cauta pe dracu. L-au gasit deja. Ne luati de prosti? Stie partidul care conduce primaria pe cine sa puna dintre slugile sale. Se comparta ca si cum institutile statului
    sunt propria mosie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut