Se caută, din nou, director pentru Casa de Sănătate Sălaj

Funcția de director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a fost scoasă din nou la concurs, după doar două săptămâni de când ocuparea funcției de conducere a uneia dintre cele mai importante instituții a fost ”ratată” de către cei doi candidați înscriși în competiție – Elisabeta Ionescu, fostul director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență din Zalău, prin obținerea unui punctaj insuficient pentru promovarea probei scrise (60,05 puncte), iar Radu Căpîlnașiu, fostul primar al Zalăului, prin neparticipare la proba scrisă, deși trecuse de selecția dosarelor.

Potrivit anunțului de concurs publicat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS),  dosarele de înscriere se vor putea depune până la data de 4 iunie 2021, la ora 14.30. Selecția dosarelor se va încheia la data de 9 iunie, iar candidații nemulțumiți de rezultatele acestei etape vor putea depune contestații până în 10 iunie, iar o zi mai târziu vor fi soluționate.

Proba scrisă a concursului este programată la data de 16 iunie, de la ora 10.00, tot în Amfiteatrul Spitalului Universitar din București, ca la concursul precedent. Proba interviului va fi organizată în cel mult patru zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise și va consta în prezentarea Planului de management al instituției, document pe care fiecare candidat va trebui să îl depună odată cu documentele din dosarul de înscriere la concurs. Planul de management va fi întocmit pentru întreaga perioadă a mandatului de director general, iar candidații vor trebui să ia în calcul la întocmirea acestuia în forma scrisă indicatorii pentru un an bugetar.

Consursuri fără număr, până iese cine poate

După schimbarea din funcție a președinților-directori generali (așa cum au fost denumite anterior funcțiile de conducere) ai caselor județene de sănătate în primăvara anului trecut, toate instituțiile care administrează bugetele județene din Sănătate au avut conducere interimară. La concursul organizat la începutul lunii de CNAS, doar în cinci județe din 40 s-au ocupat funcțiile vacante de directori generali (denumire actuală a funcției de conducere din CJAS), mai exact la casele de asigurări de sănătate din Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud.

Adrian Gheorghe, președintele CNAS, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că îi așteaptă la noul concurs pe toți cei care vor putea contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate și că atât primul concurs organizat sub conducerea sa, cât și al doilea, au fost și sunt concursuri transparente.

Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a precizat într-un comunicat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Vă reamintim că pentru concursul din 16 iunie sunt vacante funcțiile de director ale CAS Alba, CAS Arad, CAS Argeș, CAS Bihor, CAS Botoșani, CAS Brăila, CAS Brașov, CAS Buzău, CAS Călărași, CAS Caraș Severin, CAS Constanța, CAS Covasna, CAS Dâmbovița, CAS Dolj, CAS Galați, CAS Giurgiu, CAS Gorj, CAS Harghita, CAS Hunedoara, CAS Ialomița, CAS Ilfov, CAS Mehedinți, CAS Mureș, CAS Neamț, CAS Olt, CAS Prahova, CAS Sălaj, CAS Satu Mare, CAS Suceava, CAS Teleorman, CAS Timiș, CAS Vâlcea, CAS Vaslui, CAS Vrancea, CAS București și al Casei de Sănătate OPSNAJ (Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice,  Siguranței Naționale și Autorității  Judecătorești).

1 thought on “Se caută, din nou, director pentru Casa de Sănătate Sălaj

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.