Se apropie data limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul Fiscului

0
155

Termenul limită de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul Fiscului pentru operatorii economici din categoria mici si mijlocii este 30 noiembrie 2021.

Cererea de atribuire a numărului unic de identificare a aparatului fiscal, însoțită de documentele corespunzătoare, se poate depune de către utilizatorii caselor de marcat și online, prin intermediul serviciului SPV – Formularul C801. În acest caz, emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare se efectuează automat și acesta este comunicat solicitantului prin intermediul Serviciului Privat Virtual.

Operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în anexa nr. 2 din Ordinul ANAF nr. 435/2021.

Contribuabililor care intră sub incidența acestor prevederi legale trebuie să se adreseze distribuitorilor autorizați sau unităților acreditate de service, cu solicitarea intervenției acestora la conectarea la sistemul informatic MF – ANAF, în vederea respectării termenului limită de conectare, a împiedicării eventualelor probleme generate de numărul ridicat de solicitări la finalul perioadei, precum și a evitării nețndeplinirii obligației prevăzute de lege cu privire la conectarea caselor de marcat.

După data de 30 noiembrie, orice operator economic care nu și-a îndeplinit obligația prevăzută de lege cu privire la conectarea caselor de marcat riscă să fie sancționat.

Detalii suplimentare privind conectarea pot fi obținute prin consultarea Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii online – Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat).

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.