noiembrie 27, 2022

Se anunta un razboi electoral total pe primariile din judet intre PSD Salaj si PNL Salaj

PNL Salaj a stabilit candidatii cu care vrea sa dea lovitura

Chiar daca liberalii au spus in mod oficial saptamana trecuta ca isi vor anunta candidatii la alegerile locale abia spre sfarsitul anului, Graiul Salajului a reusit sa afle de la surse din PNL Salaj care sunt cei mai importanti candidati siguri ai partidului.
Primarul actual al Zalaului, Radu Capilnasiu, va fi candidatul liberalilor pentru un nou mandat la conducerea Primariei Zalau. Cu toate ca Radu Capilnasiu anunta in primavara ca se gandeste sa se retraga din scaunul de primar. Despre candidatura lui Capilnasiu au circulat numeroase zvonuri. La un moment dat s-a pus serios problema sa candideze la sefia Consiliului Judetean Salaj. Experienta sa in fruntea Primariei Zalau si deciziile luate in partid au fost hotaratoare insa pentru o noua candidatura la Primaria Zalau. Depinde insa daca va castiga procesul cu Agentia Nationala de Integritate, pentru ca daca pierde nu mai poate candida. Are insa toate sansele sa castige, pentru ca este o speta asemanatoare cu cea a lui Klaus Iohannis, care a avut castig de cauza. Si nu-i exclus ca Radu Capilnasiu sa obtina anul viitor un nou mandat, pentru perioada 2016 – 2020, avand in vedere popularitatea lui.
La alegerile din 2004, cand Capilnasiu s-a aflat la primul mandat, liderul PNL l-a invins pe Iuliu Nosa (PSD) cu 57,90 la suta la 45,10 la suta din numarul total de voturi exprimate.
La alegerile din 2008, Capilnasiu l-a zbrobit pe contracandidatul sau, Iuliu Nosa, cu 51,92 la suta la 13,03 la suta, obtinand victoria din primul tur.
În 2012 lucrurile au fost mai simple, Cîpilnasiu candidand pe listele USL (PNL + PSD), avandu-l ca si contracandidat pe Ioan Abrudan, din partea PDL, cu care este acum coleg de partid in noul PNL.
Candidatul PNL pentru functia de primar al orasului Simleu Silvaniei este Septimiu Turcas, primarul in functie. Septimiu Turcas a reusit sa castige primaria Simleu in 2004 si in 2008 in turul al doilea, ambele mandate fiind din partea PDL. În 2004 l-a batut pe Georgescu Mihaiu, candidatul PNL, cu 62,68 la suta la 37,32 la suta. În 2008 l-a invins pe liberalul Simonca Ioan, cu 64,83 la suta la 35,17 la suta. În 2012, chiar daca era candidatul PDL, Septimiu Turcas l-a invins inca din primul tur, obtinand 61,7 la suta, pe candidatul independent Mocan Ioan, care a strans 23,2 la suta.
Pentru primaria orasului Cehu Silvaniei, candidatul PNL este viceprimarul in functie Blidar Nelu. La ultimele doua scrutine din Cehu Silvaniei, castigator a iesit primarul in functie Varga stop_coloana Andrei, iar pe locul al doilea a fost Victoria Cretu (PSD). Varga Andrei a castigat cu 52 la suta alegerile, urmat de social-democrata Cretu, sustinuta pe atunci de USL, cu 37,16 la suta.
La Jibou lucrurile nu sunt de loc clare. PNL-ul nu are niciun candidat la ora actuala, doar trei nume vehiculate. Eugen Balanean (PSD), care a castigat in 2012 cu 60 la suta inca din primul tur, nu mai este in functie, fiind destituit de prefect pentru ca are o condamnare la inchisoare cu suspendare, asa ca batalia este puternica pentru primarie. Primul care si-a aratat interesul pentru a candida a fost liderul UNPR, Liviu Balint.

Liberalii nu au candidati in patru comune conduse de PSD-isti si in comunele maghiare

Pana pe 11 decembrie, liberalii salajeni au termen sa anunte la Bucuresti toate candidaturile. Deocamdata le lipsesc patru candidati, la primariile din Jibou, Ileanda, Somes Odorhei si Chiesd, toate cu social-democrati in frunte. Sursele PNL sustin ca aceste primarii sunt mai greu de castigat si le trebuie oameni puternici si iubiti de comunitate. Pe langa acesta, inca nu au candidat in comunele maghiare – Boghis, Camar, Carastelec, Crasna, Dobrin, Ip, Nusfalau, Pericei, Salatig, Samsud, Sarmasag, Virsolt, unde sigur castiga candidatii UDMR.

PSD Salaj inca nu are nimic sigur, dar nu duce lipsa de nume sonore

Presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, ne-a spus ieri ca social-democratii au inca toate numele viitorilor candidati in dezbatere.
“Numele candidatilor nu le putem da, pentru ca inca sunt in partea de dezbatere si analiza. Nu avem niciun nume cert. Vom anunta candidatii la sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor”, a spus Iuliu Nosa.
De la liderul PSD am aflat insa ca in comunele unde social-democratii au primar in functie, acela va si candida.
Pana la ora actuala, am aflat ca senatorul Gheorghe Pop ar vrea inca un mandat la Senat sau unul la Primaria Zalau, iar prefectul Ionel Ciunt nu ar spune nici el nu unei candidaturi din partea PSD la Primaria Zalau. Cel mai probabil, si presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, va incerca sa obtina din nou sefia Consiliului Judetean.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *