Se anunță lansarea urgentă a unor programe de sprijin pentru fermieri

0
132

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lansează câteva măsuri importante de sprijin pentru agricultori, pentru asociațiile de producători și inclusiv pentru fermierii mici.

„Noi vrem ca la sfârșitul acestei luni să începem să dăm drumul la acele măsuri care nu au suferit modificări și nu depind de Hotărârea de Guvern (HG226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor PNDR) și anume înființarea grupurilor de producători și măsura 17.1 privind primele de asigurare.Vrem să le dăm drumul la sfârșitul lunii iulie”, a declarat ministrul Oros, într-o conferință de presă.

Acesta a mai precizat că lansarea măsurilor de investiții din programul de tranziție depinde foarte mult de aprobarea modificărilor din HG 226, care se referă la cadrul de implementare. Tot el a afirmat că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor rurale (AFIR) va modifica softurile și procedurile bazelor de date abia după publicarea documentului în Monitorul Oficial.

S-a mai anunțat că pentru luna august este programată lansarea măsurilor forfetare 6.1-Instalarea tinerilor fermieri, unde sunt alocate 100 de milioane de euro, 6.3 pentru fermele mici, 16.4 și 16.4a, pentru cooperare pe orizontală și verticală.

„În septembrie, măsurile pe care vrem să le lansăm mai mult în consultare, pentru că au adus modificări majore și mă refer la 4.1 și 4.2, unde avem aproape un miliard de euro pentru investiții în depozitare și procesare. Trebuie să lansăm minimum 23 săptămâni în consultare, iar ghidurile finale, repet, după apariția HG. De asemenea, vor urma și măsurile non-agricole, unde iarăși avem 150 de milioane de euro, măsura 6.2 și 6.4 și bineînțeles pentru autoritățile publice locale măsura 4.3, pentru drumuri agricole. Acesta este calendarul orientativ legat de perioada de tranziție”, a explicat șeful MADR.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.