decembrie 3, 2022

Scutite de la plata spitalizarii vor fi victimele accidentelor cu autor necunoscut

Potrivit unui nou proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor, persoanele care ajung la spital dupa ce au fost accidentate de persoane necunoscute nu vor mai plati costurile de spitalizare. Decizia va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Taxele pentru cheltuielile facute cu asistenta medicala acordata victimelor agresiunilor sau ale accidentelor cu "autor neidentificabil vor fi suportate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate", prevede proiectul de lege. "Cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau ale accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate ", prevede proiectul de lege.
Pe de alta parte, proiectul are in vedere ca persoanele "care prin faptele lor aduc daune sanatatii altei persoane, precum si daune sanatatii propriei persoane, din culpa, raspund potrivit legii si au obligatia sa repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentand cheltuielile efective ocazionate de asistenta medicala acordata. Sumele vor fi recuperate de catre furnizorii de servicii medicale", se mai arata in comunicat.
De asemenea, pentru recuperarea banilor menagerii spitalelor pot si au toate drepturile sa-si recupereze sumele pentru perestarea serviciilor de la Casele de Asigurari de Sanatate, dupa ce solicita in instanta aceste despagubiri.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *