Scrisoarea unui medic din Zalau!

Primim la Redactie o impresionanta scrisoare de multumire a unui medic din Zalau, adresata in mod public oamenilor care, in vremuri dificile, traite din pacate si de salajeni, fara sa le solicite cineva, au considerat ca trebuie sa se mobilizeze pentru a-i ajuta pe semenii lor.

rn

Noi trebuie sa va MULTUMIM, domnule doctor Gabriel Ioan Gavrilut, medic primar pneumolog la Spitalul Judetean din Zalau, dumneavoastra si tuturor celor care ati fost si sunteti in linia intai in aceasta perioada de grea incercare pentru omenire!
Redam mai jos scrisoarea medicului Gavrilut:

rn

"Rotary

rn

"Cuvantul “ MULTUMESC” ar trebui spus zilnic de fiecare dintre noi mai ales in aceste vremuri grele. Faptele bune si implicarea in viata societatii ar trebui sa fie cunoscute si apreciate atat ca simbol cat si ca valoare concreta.

rn

Aparitia, la sfarsitul anului 2019, tulpinii SARS-COV-2 din familia Coronavirus, virus cu o agresivitate deosebita capabil sa produca imbolnaviri severe si o mortalitate semnificativa la om a produs panica pe toata planeta prin numarul mare de imbolnaviri, severitatea formelor de boala, mortalitatea ridicata, ineditul situatiei.

rn

Aparitia primelor cazuri de COVID-19 in tara noastra a generat aceleasi sentimente de spaima si neputinta la nivelul intregii populatii. Organizarea sectiilor de Pneumologie in sectii covid destinate diagnosticarii si tratarii pacientilor infectati cu SARS-COV-2 a accentuat anxietatea personalului si a mea. Dar dincolo de stresul muncii de zi cu zi, de pericolul permanent si nevazut al infectarii, de lipsa initiala a echipamentelor de protectie, de socul primului pacient confirmat si socul primului deces, de distantarea sociala si izolarea de familie(dintre toate cea mai grea) am descoperit si lucruri pozitive! Am descoperit PRIETENIA si OMENIA!

rn

Am fost surprins la inceput de numarul mare de PRIETENI care m-au sunat si au oferit ajutor sectiei de pneumologie si Spitalului Judetean. Am fost surprins de organizarea si operativitatea lor. Fara sa li se ceara nimic! Apoi am fost la fel de surprins de OAMENII pe care i-am intalnit de cateva ori in viata, intamplator(sau nu), fara un istoric de prietenie care m-au sunat sa isi ofere sprijinul. Am reusit astfel sa ne aprovizionam repede cu echipamente de protectie, dezinfectanti, tuneluri de dezinfectie, aparatura medicala.

rn

O colaborare deosebita am avut cu Domnul Dinu Iancu-Salajanu, presedintele in exercitiu a Clubului Rotary Zalau. Prin initiativa si buna colaborare am reusit sa stabilim rapid prioritati, iar prin implicarea deosebita a domniei sale si prin generozitatea membrilor Clubului Rotary Zalau s-a reusit amenajarea unui salon de terapie avansata respiratorie cu posibilitate de ventilatie non invaziva(VNI) in cadrul sectiei de pneumologie, deosebit de important pentru pacientii nostri atat covid pozitivi cit si non-covid.

rn

Donatia a cuprins :
– Trei paturi electrice de terapie intensiva cu 4 motoare,
– Trei aparate biPAP ST pentru ventilatie non invaziva,
– Un monitor functii vitale.
In numele personalului Sectiei de Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau cat si in numele pacientilor care au beneficiat si vor beneficia de ingrijire, monitorizare si terapie, VA MULTUMESC!
Gabriel Ioan Gavrilut, medic primar pneumolog"

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *