Scrisoare deschisa ministrului Culturii Theodor Paleologu

Domnule ministru,
Ma numesc Pausan Ileana, consilier la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Salaj, si doresc sa-mi exprim nemultumirea fata de Ordinul Nr. 30 din 04.02 2009, inregistrat la institutia noastra cu nr. 94 din 06.02.2009, prin care se spune, la Art. 1., ca “Incepand cu data de 3 februarie 2009, doamna Doina Cocis exercita temporar, pe o perioada de 6 luni, functia publica vacanta de director executiv al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a judetului Salaj”.
As dori, domnule ministru, sa cunosc daca hotararea dvs. a fost luata in cunostinta de cauza.
Va precizez ca din luna noiembrie 2007 si pana in 19 ianuarie 2009, subsemnata am suplinit, fara nici o indemnizatie ori recunoastere materiala, functia de director executiv, indeplinind si atributiile directorului (aflat in concediu medical) si pe cele din fisa postului meu (consilier pe patrimoniu cultural imaterial, asezaminte culturale si cultura scrisa); asadar, am acoperit cu activitatea mea doua posturi din organigrama institutiei. In acest timp institutia a functionat normal, s-a bucurat de o imagine pozitiva, am demarat si finalizat proiecte culturale importante (as aminti doar editarea lucrarii “Bisericile de lemn din Salaj” – schite monografice si foto album, proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National), in colectiv existand un climat de munca si de comunicare optim. Intrebarea pe care mi-o pun eu, majoritatea colegilor mei si pe care si-o pun toti cei care cunosc situatia reala din institutia noastra este una simpla: De ce am fost buna ca „director suplinitor fara arginti” un an si 3 luni si nu sunt buna de director interimar pe o perioada de pana la 6 luni, cu o indemnizatie de conducere de 50% din salariul de baza?!
Am inteles de la d-na Luminita Constantin ca ati luat hotararea in urma studierii CV-urilor consilierilor superiori din institutia noastra, solicitate de dansa in acest scop. Eu cred ca nici studiile (in metalurgie), nici atitudinea fata de institutie, ori rezultatele din activitatea profesionala, nici tinuta morala nu o recomanda pe doamna Cocis Doina, in raport cu ceilalti consilieri, pentru aceasta… recompensa. (Sa amintim doar sanctiunea administrativa data de instanta pentru sustragerea unei adrese din corespondenta oficiala a institutiei si declaratie falsa la regimul incompatibilitatilor functionarilor publici, ori poprirea pe salariu pentru neachitarea datoriilor catre stat ale firmei la care a fost administrator, actiune aflata si acum in derulare; nerespectarea, in mod regulat, a programului de lucru etc.). De aceea in institutia noastra exista un climat de nemultumire si de indoiala vizavi de recunoasterea, respectarea si promovarea valorilor profesionale si umane.
Domnule ministru, m-am gandit mult daca sa va aduc sau nu la cunostinta aceasta stare de fapt, sau sa o accept eu si cei care-mi impartasesc opinia ca pe o… fatalitate. Consider insa ca este de demnitatea mea sa-mi exprim punctul de vedere si ca merit sa aflu daca decizia D-voastra a fost luata in cunostinta de cauza, de aceea am hotarat sa va adresez aceasta scrisoare deschisa, pe care o voi transmite si presei locale.
In speranta ca veti acorda atentia cuvenita celor relatate, va multumesc pentru timpul acordat.
Stimata redactie,
Numirea (incepand cu 3 februarie ?!), prin Ordinul Nr. 30 din 04.02.2009 al Ministrului Culturii (…), a directorului interimar al Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Salaj in persoana consilierului pe probleme de patrimoniu cultural mobil Doina Cocis mi s-a parut nedreapta pentru mine, personal, si o ofensa pentru institutia noastra. Cred ca domnul ministru nu a cunoscut situatia reala, cu specificul ei, desigur, din institutia noastra cand a luat aceasta decizie, desi in minister se cunostea de vreme buna… Drept care, am adresat o scrisoare deschisa domnului ministru, pe care o pun si la dispozitia ziarului dvs.
Cu deosebit respect,
Ileana Petrean-Pausan

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut