decembrie 7, 2022

‘Scrie sa te imobilizeze, nu sa te bata’, un tanar din Zalau sustine ca a fost batut de catre Jandarmi

Luni 29 iulie 2019, in redactie la Graiul Salajului s-a prezentat un tanar de 27 de ani din Zalau, pe nume Pop Nicoale Eugen, care sustine ca ar fi fost batut de catre jandarmi. In urmatoarele randuri, incercam sa va redam discutia cu acesta si raspunsul Jandarmeriei cu privire la cele declarate de acesta.

rn

Sambata, sustine el, pe cand era la Millenium, fiind baut dupa ce ar fi consumat patru beri, ar fi venit Jandermeria, pentru ca zice el "lucra cu politia pe duba, pe masina de aici de la Municipiu" si ar fi "vrut sa-i puna catusele". El a vorbit despre o anumita situatie care s-a creat in local "intr-adevar era sa fie niste batai, dar nu au fost, ca a venit jandarmeria" si "s-o adunat multa lume afara". Probabil incurajat de cele patru beri, i-ar fi intrebat pe jandarmi de catre cine au fost chemati si ne-a descris starea si modalitatea in care a pus intrebarea "poate am fost baut, poate am si injurat, nu pot sa zic ca nu-i i-am injurat". Intentia jandarmilor ar fi fost din cele descrise de tanar sa-i puna catuse, dar nu s-a "lasat". El sustine ca pana la urma jandarmii "au pus curent", ca l-ar fi dat de pamant, de fata cu toata lumea, ca i-au dat doi pumni si un bocanc in piept, ca l-au bagat in duba pe el si pe un prieten. El mai sustine ca dupa ce i-a fost dat drumul de la Politie, s-ar fi dus sambata la spital, dar ca pe fisa medicala nu i-a fost scris nici o leziune si ca spitalul ar fi anuntat politia. Cei care ar fi venit ar fi fost "fix aia" care (sustine el) ca l-au batut, si ca "au tras doctorul deoparte si au vorbit". El ne-a aratat semnele de pe corp, ne-a rugat sa ne uitam sa vedem, daca el nu are nici o leziune, afirmand ca nu poate dormi noaptea, ca nu poate respira. Cum nu avem calitatea de medici nu i-am putut raspunde, pe fisa medicala pe care ne-a prezentat-o scrie "contuzie cu escoratie torace anterior si posterior" si inca ceva, care din scrisul de pe fisa, nu am inteles despre ce este vorba. Tanarul mai afirma ca ar fi fost amenintat si ca i s-ar fi spus ca poate sa mearga inainte cu plangerile ca nu are ce se le faca, ca l-ar fi injurat si ca ar fi facut referimente la etnia lui. La sediul Politiei Municipale mai sustine ca i-au dat "doua-trei serii", ca "patru insi" l-ar fi batut, in timp ce avea catusele pe maini. El ne-a mai declarat ca a avut probleme cu legea, dar ca s-a cumintit intre timp si spune ca in lege "scrie sa te imobilizeze, nu sa te bata".

rn

Solicitata sa ne dea un punct de vedere la cele sustinute de Pop Nicolae Eugen, Jandarmeria ne-a transmis: "În dimineata zilei de 27.07.2019, în jurul orei 04.00, echipa de interventie a I.J.J. Salaj a fost solicitata sa intervina la un local de pe raza municipiului Zalau pentru aplanarea unui scandal.
Anterior sosirii echipajului de interventie, persoanele în cauza, doi barbati cu vârsta de 24, respectiv 27 de ani, au fost evacuate de catre personalul de ordine al localului. Totodata, persoanele în cauza, aflate sub influenta bauturilor alcoolice, au avut un comportament recalcitrant fata de fortele de ordine. Persoanele turbulente au fost imobilizate si conduse la sediul politiei pentru luarea masurilor legale. În cauza s-au aplicat doua sanctiuni contraventionale pentru provocare si participare efectiva la scandal, conform Legii nr. 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, în valoare totala de 400 de lei."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *