ianuarie 28, 2023

Școlile și grădinițele din Zalău au primit banii necesari pentru buna funcționare. Utilitățile costă peste 55 de mii de euro

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a dat asigurări, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, desfășurată vineri, că unităților de învățământ li s-au asigurat toate sumele necesare pentru buna funcționare până la finele acestui an.

Totodată, municipalitatea a asigurat și sumele estimate de conducerile unităților de învățământ pentru cheltuielile cu utilitățile.

”Am onorat toate solicitările pe care le-am primit de la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Zalău. În plus, am asigurat și sumele prognozate de fiecare unitate de invățământ până la sfârșitul acestui an. Sumele se referă la reparații curente sau la cheltuielile cu utilitățile. Așadar, în ceea ce privește unitățile de învățământ asigurăm conducerile unităților și părinții elevilor că nu vor fi probleme în acest an, sub aspectul asigurării utilităților în unităților de învățământ de pe raza municipiului Zalău”, a subliniat primarul municipiului Ionel Ciunt.

Conform hotărârii votate de consilierii locali la propunerea primarului, CoIegiul Naţional “Silvania” va primi suma de 490 mii lei pentru reparaţii capitale în vederea finalizării lucrărilor de înlocuire şi reparaţii ferestre la faţada posterioară, corp A, iar Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” va primi 26.500 de lei pentru finalizarea lucrărilor la sistemul de iluminat al sălii de sport. Liceul ”Avram Iancu” a primit bani pentru a achiziționa o mochetă necesară preșcolarilor Grădiniței 5, unitate mutată provizoriu într-o sală de la liceu. Acestea sunt doar câteva exemple, toate solicitările unităților de învățământ fiind onorate.

Strict pentru plata utilităților necesare bunei funcționări a unităților de învățământ, în total, s-au alocat 282.340 de lei. Spre exemplu, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” a primit suma de 32.300 lei pentru plata facturii de gaz, apă, gunoi, pentru plata facturilor de mentenanţă, prestării servicii şi analize medicale cu scadenţă în luna noiembrie 2022; Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” a primit suma de 23.370 lei pentru plata facturii de gaz, apă, gunoi, pentru plata facturilor de mentenanţă, prestării servicii şi analize medicale cu scadenţă în luna noiembrie 2022; Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 a primit 7.100 lei pentru plata facturilor sosite atât la Grădiniţă nr. 12, cât şi pentru Grădiniţa nr. 13 Ortelec, precum şi pentru achiziţionarea unui frigider necesar pentru alimente, deoarece cel vechi s-a defectat și nu poate fi reparat. Și Grădiniţa cu program prelungit ”Ion Creangă” a primit suma de 7.400 lei pentru asiguarea serviciilor medicale periodice precum şi pentru diverse materiale necesare bunei funcţionări a unităţii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut