Școlile sălăjene se pot înscrie la Campionatul Reciclării. Premii de peste 250 de mii de lei

Pentru promovarea Sistemului de Garanție-Returnare, Asociația Act for Tomorow și Kaufland România oferă școlilor din România posibilitatea de a se înscrie în Campionatul Reciclării.

Este prima campanie națională de educație pentru mediu care se adresează unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal publice din mediul urban și prin care se pot obține premii în valoare de peste 250 de mii de lei.

Campania se va desfășura în perioada martie-iunie, iar înscrierile au debutat la data de 13 martie, pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro. Proiectul se adresează atât elevilor, cât și cadrelor didactice și părinților, care sunt invitați să contribuie la activitatea de colectare a deșeurilor și să susțină astfel școala din comunitatea lor.

Într-o primă etapă, cadrele didactice vor putea participa la sesiuni de formare, în cadrul cărora vor dobândi noțiunile de bază de educație ecologică și vor învăța cum să susțină ore de educație pentru mediu. Cea de-a doua etapă constă în facilitarea, de către cadrele didactice, a cursurilor propriu-zise de educație ecologică pentru elevi.

De asemenea, inițiativa vine în întâmpinarea programului național ”Săptămâna Verde” și subscrie obiectivelor Strategiei Naționale de Educație privind Mediul și Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României.

În baza punctelor primite pentru implicarea în activitățile proiectului, școlile vor putea câștiga premii în valoare totală de peste 250.000 lei, după cum urmează: Premiul I – 100.000 lei, Premiul II – 50.000 lei, Premiul III – 25.000 lei. Se vor oferi și 7 premii regionale în valoare de 12.500 lei.

Premiile vor consta în investiții în infrastructura educațională a unităților de învățământ, în funcție de nevoile acestora și contravaloarea sumei câștigate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut