Scolile cu profil tehnologic, in concurs national la Zalau

Scolile cu profil tehnologic, in concurs national la Zalau

250 de elevi concureaza pentru cel mai bun constructor
“Luni, de la ora 17,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, a avut loc deschiderea oficiala a concursului national pe domeniile constructii, instalatii si lucrari publice, dedicat elevilor de la scolile cu profil tehnologic”, a spus Ioan Abrudan. Evenimentul s-a bucurat de prezenta oficialitatilor locale si judetene, precum si a numerosi profesori universitari sau preuniversitari, care predau materii in domeniile mentionate anterior. Concursul este organizat de Grupul Scolar “Mihai Viteazul” Zalau, iar comisia de evaluare va trebui sa verifice lucrarile a peste 250 de elevi, insotiti de cate un profesor din fiecare judet.
Premii pentru elevii de la “Simion Barnutiu”
La Olimpiada nationala de religie, ce s-a desfasurat in perioada 10 -13 martie, in municipiul Baia Mare, Salajul a fost reprezentat de 6 participanti, dintre care 5 nu s-au intors cu “mana goala”. Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Monica Sarca, eleva in clasa a XII -a la Colegiul National “Simion Barnutiu” (CNSB), din Simleu Silvaniei care a urcat pe treapta a doua a podiumului, iar alti 4 elevi au primit mentiuni.
Pare-se ca premiile nationale “trag” la elevii de la CNSB, deoarece o alta eleva de la aceasta scoala s-a facut remarcata la un concurs de stiinte reale. Astfel, in data de 10 aprilie 2009, eleva Bianca Boitor a primit o mentiune la concursul “Math for Europe”, organizat in resedinta de judet a Bihorului, Oradea.
Sanse minime pentru majorari salariale
“Sansele ca dascalii sa aiba parte de majorari salariale, in acest an, sunt minime”, a declarat inspectorul sef Ioan Abrudan, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Potrivit declaratiilor sale, e posibil ca si nivelul investitiilor din unitatile de invatamant sa scada in 2009, dar seful ISJ a mai tinut sa precizeze ca proiectele demarate deja nu vor fi blocate.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *