250 de elevi concureaza pentru cel mai bun constructor
„Luni, de la ora 17,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, a avut loc deschiderea oficiala a concursului national pe domeniile constructii, instalatii si lucrari publice, dedicat elevilor de la scolile cu profil tehnologic”, a spus Ioan Abrudan. Evenimentul s-a bucurat de prezenta oficialitatilor locale si judetene, precum si a numerosi profesori universitari sau preuniversitari, care predau materii in domeniile mentionate anterior. Concursul este organizat de Grupul Scolar „Mihai Viteazul” Zalau, iar comisia de evaluare va trebui sa verifice lucrarile a peste 250 de elevi, insotiti de cate un profesor din fiecare judet.
Premii pentru elevii de la „Simion Barnutiu”
La Olimpiada nationala de religie, ce s-a desfasurat in perioada 10 -13 martie, in municipiul Baia Mare, Salajul a fost reprezentat de 6 participanti, dintre care 5 nu s-au intors cu „mana goala”. Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Monica Sarca, eleva in clasa a XII -a la Colegiul National „Simion Barnutiu” (CNSB), din Simleu Silvaniei care a urcat pe treapta a doua a podiumului, iar alti 4 elevi au primit mentiuni.
Pare-se ca premiile nationale „trag” la elevii de la CNSB, deoarece o alta eleva de la aceasta scoala s-a facut remarcata la un concurs de stiinte reale. Astfel, in data de 10 aprilie 2009, eleva Bianca Boitor a primit o mentiune la concursul „Math for Europe”, organizat in resedinta de judet a Bihorului, Oradea.
Sanse minime pentru majorari salariale
„Sansele ca dascalii sa aiba parte de majorari salariale, in acest an, sunt minime”, a declarat inspectorul sef Ioan Abrudan, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Potrivit declaratiilor sale, e posibil ca si nivelul investitiilor din unitatile de invatamant sa scada in 2009, dar seful ISJ a mai tinut sa precizeze ca proiectele demarate deja nu vor fi blocate.