Scoala Porolissum si gradinitele Voinicel si Ion Creanga din Zalau nu mai au bani sa-si plateasca facturile la utilitati – gaz, curent si apa

Scoala Porolissum si gradinitele Voinicel si Ion Creanga din Zalau nu mai au bani sa-si plateasca facturile la utilitati – gaz, curent si apa

Primaria Zalau ia acum din banii alocati pentru trimestrele III si IV ca sa asigure functionarea unitatilor de invatamant

rn

Primaria Zalau face o dezvaluire uimitoare si arata ca trei institutii de invatamant din oras ajung in imposibilitatea de a functiona din cauza ca nu le ajung banii.
Este vorba de doua gradinite si o scoala – Gradinita Voinicel, Gradinita Ion Creanga si Scoala Porolissum -, care au ramas fara bani si sunt in imposibilitatea de a-si platii facturile de intretinere, gaz, curent, apa si canal.
Un proiect de hotarare va fi supus la vot in sedinta Consiliului Local, joi 24 mai, privind rectificarea bugetului local al municipiului Zalau pe trimestrul II al anului 2018 si a bugetului institutiilor in cauza, finantate integral sau partial din venituri proprii si subventii de la bugetul local.
Potrivit referatului de specialitate, deoarece sumele repartizate pe primele doua trimestre sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor de intretinere si functionare ale unitatilor de invatamant, s-a solicitat AJF Salaj aprobarea transferului sumelor aprobate din trimestrele III si IV in trimestrul 2. AJF Salaj a aprobat transferul banilor printr-o adresa din data de 2 mai.

rn

Cu tot transferul banilor din viitor, tot mai
e nevoie de un supliment de 19.000 de lei

rn

Referatul mai spune si ca sumele transferate din trimestrele III si IV nu acopera la unele unitati de invatamant cheltuielile cu utilitatile aferente lunii martie cu scadenta in luna mai si facturile lunii aprilie cu scadenta in luna iunie.
Astfel, unitatile de invatamant au solicitat suplimentar suma de 19.000 de lei pentru plata cheltuielilor de untilitati, respectiv gaz, curent apa canal pe semestrul I.
Pentru a putea asigura plata cheltuielilor de intretinere si functionare integral pe semestrul I, s-a propus asigurarea sumei de 19.000 de lei din rezerva bugetara a Consiliului Local. Banii sunt alocati dupa cum urmeaza: Gradinita Voinicel – 6.000 lei; Gradinita Ion Creanga – 8.000 lei ; Scoala Porolissum – 5.000 lei.

rn

Gradinita nr.8 cere aprobare pentru 24.000
de lei, cheltuiti pe "hrana pentru oameni"

rn

Tot in cadrul aceluiasi proiect se voteaza si solicitarea Gradinitei nr. 8, care cere sa-i fie aprobata majorarea bugetului activitatii autofinantate cu suma de 24.000 lei, avand in vedere ca a crescut numarul de copii in gradinita, in sensul ca incepand cu anul scolar 2017-2018 functioneaza doua grupe cu program prelungit. Gradinita nr.8 spune ca banii, cei 24.000 lei, sunt de fapt banii cheltuiti pe "hrana pentru oameni".

rn

 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *