Sindicatele din invatamant cer profesorilor ca de astazi sa nu mai treaca in cataloage notele si calificativele elevilor, in semn de protest. Totodata, sindicalistii au stabilit devansarea protestului generalizat, urmand ca 22 aprilie sa fie prima zi de greva. Se mentine deasemenea amenintarea cu boicotarea incheierii anului scolar.
Profesorii, „invitati” sa nu mai puna note in catalog, acestea urmand sa fie comunicate doar elevilor si parintilor.
Liderii sindicatelor din invatamant le recomanda profesorilor si invatatorilor ca incepand de astazi sa nu mai treaca in cataloage notele si calificativele elevilor, ca masura suplimentara de protest impotriva Guvernului. Masura a fost decisa de toate cele patru federatii sindicale din invatamant, insa va fi transmisa in scoli, dupa cum ne-a declarat liderul sindical salajean Eusebiu Lehene, doar cu titlu de recomandare. O recomandare similara le-a fost facuta profesorilor salajeni si la inceputul anului scolar, insa, cel putin din datele Inspectoratului Scolar, in judetul nostru nu a fost cazuri de profesori care sa fi urmat indemnul sindical.
Intrunite in sedinta comuna, cele patru federatii sindicale din invatamant au stabilit un conses in derularea actiunilor de protest, dupa ce presa a semnalat zilele trecute anumite discrepante in miscarea sindicala. Astfel, sindicalisti din intreaga tara vor participa, joi, la Bucuresti, la un miting si la un mars de protest, dupa care, in 14 aprilie, conducerile celor patru federatii sindicale vor depune la Parlamentul Romaniei propriile propuneri pentru Legea Educatiei Nationale.
Sindicalistii au stabilit si o prima zi de greva generala, devansata fata de perioada anuntata initial (luna mai). Greva este programata in intreaga tara pentru data de 22 aprilie. Se mentine, de asemenea, amenintarea cu boicotarea incheierii anului scolar si a examenelor nationale.