Școala “Bărnuțiu” vrea să intre în consorțiul “Silvania-Șincai-Eminescu”

Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău cere acordul administrației locale pentru a intra în Consorţiul Şcolar “Silvania-Șincai-Eminescu”.

Unitatea de învățământ a trimis o solicitare în acest sens luna trecută, urmând ca aceasta să fie supusă votului consilierilor locali în ședința din data de 10 februarie.

Consorţiul Şcolar “Silvania-Șincai-Eminescu” s-a înființat în 2014, membri fondatori fiind Colegiul Național ”Silvania​”, Colegiul Teoretic ”Gheorghe Șincai” și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”. În același an s-a emis și acceptul de funcționare pe o perioadă de 4 ani. În decembrie 2018, s-a emis acceptul de prelungire a funcţionării Consorţiului Şcolar pe o perioadă de 5 ani, până la data de 16 decembrie 2023.
Potrivit reglementărilor în vigoare, o unitate de învăţământ preuniversitar poate deveni parte intr-un consorţiu şcolar deja constituit prin încheierea unui act adiţional la contractul de parteneriat existent. Solicitarea este adresată consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ care fac parte din consorţiul şcolar, însoţită de avizul de oportunitate al Inspectoratului Școlar Județean şi de avizul autorităţilor
administraţiei locale de pe raza teritorială unde funcţionează unitatea de învăţământ.

Prin activitatea consorţiului şcolar se urmăreşte asigurarea mobilităţii personalului între unităţile membre ale consorţiului, utilizarea în comun a resurselor unităţilor de învăţământ din consorţiu şi lărgirea oportunităţilor de învăţare oferite elevilor. Conducerea consorţiului şcolar este asigurată de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ membre ale acestuia.
Consorţiul şcolar elaborează şi adoptă un regulament intern de organizare şi funcţionare a consorţiului şcolar şi un plan de acţiune care va conţine planuri de măsuri pentru utilizarea în comun a resurselor materiale şi umane de care dispun unităţile de învăţământ din cadrul consorţiului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *