SCM Zalău, vicecampioană la finalul turului

0
172

La mai puțin de un an de existență, echipa de volei a orașului își face loc în rândul celor mai bune echipe din România. SCM Zalău a încheiat turul de campionat din Divizia A1 pe locul 2, la doar două puncte distanță de campioana Arcada Galați.

Turul campionatului s-a încheiat după turneul de la Zalău, unde SCM a obținut trei victorii, toate cu 3-0 (CS Dinamo București, CSU Știința București, CSU Brașov) din tot atâtea meciuri disputate şi a reuşit un salt important în clasament.

Aflată pe locul 4 înaintea turneului, echipa SCM Zalău, pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr, a ajuns pe locul 2, după partida cu CSU Braşov.

„Victoria cu Dinamo ne-a sigurat o oarecare liniște, ne-am distanțat de locul 5. Obiectivul nostru era să terminăm pe locurile 1-6 dar, personal, ne-am dorit un loc de cupă europeană. După turul de campionat, am reușit să ne consolidăm poziția în primele 4 și sperăm să rămânem aici”, spune managerul echipei, Adrian Feher.

Rezultatul a presupus multă muncă și efort, atât din partea jucătorilor, cât și a antrenorilor. Vorbim despre o echipă formată, în mare majoritate, din jucători noi, care nu au mai evoluat împreună.

„Pot spune că s-au autodepășit. Antrenorii au reușit și ei foarte mult, în condițiile în care noi, ca echipă, nici nu știam în ce divizie o să evoluăm, iar adversarele jucau deja meciuri amicale de pregătire”, mărturisește Adrian Feher.

Din păcate, pandemia nu a permis anul acesta prezența publicului la meciurile echipei orașului. Zălăuanii sunt așteptați la sală de la anul, cu surprize, în speranța că lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

„Voleiul este un sport iubit la Zalău, cu o tradiție de 40 de ani. Primim sute de mesaje pozitive din partea publicului, oamenii își doresc să vină la meciuri. SCM Zalău a fost o echipă iubită și susținută de public încă de la început. Primăria ne-a sprijinit financiar suficient cât să reclădim echipa, chiar dacă nu au mai fost sumele din anii trecuți, și le mulțumesc pentru asta”, spune managerul echipei de volei.

Din 15 ianuarie, din nou pe teren

Fiind o echipă tânără, în curs de formare, SCM Zalău nu își permite o pauză prea lungă în perioada sărbătorilor. În 15 ianuarie, debutează, la Galați, returul campionatului, apoi, la finele lunii, va începe Cupa României, la Cluj, disputată în sistem turneu eliminatoriu. Primul meci al zălăuanilor va fi împotriva echipei gazdă.

Voleibaliștii zălăuani vor avea trei zile libere de Crăciun și două zile libere de Anul Nou.

„Facem pregătire locală, fără cantonamente. Nu ne permitem luxul de a avea pauze lungi, suntem o echipă nouă, e nevoie de multă muncă”, susține Adrian Feher.

SCM Zalău speră să reușească să mai facă o achiziție până la începerea returului. Ar mai fi nevoie de un jucător, însă cheltuielile echipei trebuie să se încadreze într-un anumit buget.

Orice junior zălăuan e binevenit la echipa mare!

Aducerea lui Cristian Porumb, un tânăr de 15 ani, de la Academia de Volei Marius Lazăr, la SCM Zalău este un semnal pentru toți juniorii, spune Adrian Feher.

„SCM Zalău este echipa orașului, a zălăuanilor. Juniorii sunt bineveniți, chiar îi așteptăm. Vreau ca toți tinerii care practică voleiul să știe că au prima șansă la echipa mare”, declară managerul echipei de volei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.