ianuarie 31, 2023

Schimbarea de Guvern lasa copiii fara borcanul cu miere

Ministerul Agriculturii a anuntat un proiect de Ordonanta de Urgenta, prin care urmeaza sa suspende programul "Mierea in scoli". Proiectul publicat pe pagina oficiala a Ministrului Agriculturii prevede o spuspendare pana in luna septembrie 2020.

rn

"De la 1 ianuarie 2020 pâna la inceperea anului scolar 2020-2021 se suspenda aplicarea prevederilor Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din invaţamântul primar de stat, privat şi confesional, publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 11 ianuarie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata in proiectul de act normativ", publicat de Ministerul Agriculturii, condus de liberalul Adrian Oros.

rn

"Având in vedere Hotarârea Parlamentului nr.22/2019 pentru acordarea increderii Guvernului coroborat cu perioada scurta ramasa pentru elaborarea normelor metodologice, se impune prelungirea suspendarii acesteia. De asemenea, resursele financiare necesare implementarii masurii de acordare, cu titlu gratuit, de miere de albine poliflora prescolarilor si elevilor din invatamântul primar de stat, privat si confesional, ar trebui aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2020, isi motiveaza decizia Ministerul Agriculturii in Nota de fundamentare la proiectul de Ordonanta de Urgenta privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii."

rn

In luna septembrie 2019, fostul Guvern anunta prin Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, ca peste 1,5 milioane de copii ar fi urmat sa primeasca incepand din acest an un borcan cu miere poliflora din productie romaneasca. Acum noul Guvern Orban a ales sa suspende aceast program pana in tomana anului viitor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut