Schimbare în conducerea ISJ Sălaj. Corina Forț, noul inspector general adjunct

1
1488

Corina-Emilia Forț, profesor de Istorie la Colegiul Național ”Silvania” Zalău, a fost numită începând de joi, 21 aprilie, în funcția de inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj.

Numirea s-a făcut prin Ordin al Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, iar Corina Forț face parte acum din conducerea instituției alături de inspectorul școlar general adjunct Faluvegi Ervin și inspectorul școlar general, dr. Vasile Bulgărean.

A condus timp de opt ani Casa Corpului Didactic Sălaj, între anii 2012-2020. Este absolventă a Facultății de Istorie și Filosofie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, are un Master de doi ani în Psihologie și Științele Educației la UBB Cluj, un master în Management educațional și studii postuniversitare la UBB. În acdrul programelor de formare continuă, are peste 30 de cursuri absolvite. Deține titulatura de coordonator/ coautor/ autor a zeci de lucrări cu ISBN și ISSN, dar și un palmares important de premii și mențiuni de elevii săi la olimpiadele și concursurile școlare la disciplina Istorie, la etapele județene și naționale.

Experiența sa profesională la catedră este de 23 de ani, debutând în anul 1999 ca profesor de Istorie la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Zalău (actualul Liceu Teologic ”Sf. Nicolae” Zalău). Începând cu anul 2000, a predat Istorie la Școala ”Avram Iancu” Zalău, iar între 2002-2003, a fost profesor la Școala Gimnazială Cehu Silvaniei.  Între anii 2003-2014, a predat la Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău, iar din 2014 predă Istorie la CNS Zalău.

În prezent este consilier județean PSD în cadrul Consiliului Județean Sălaj, funcție pe care o deține din noiembrie 2020; este membru în Consiliul de administrație al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău din martie 2021; este Expert local coordonare  formare în cadrul proiectului POCU – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED al cărui beneficiar este Ministerul Educației; a fost membru în Consiliul de Administrație și în Consiliul Consultativ al ISJ Sălaj din august 2012 până în 29 mai 2020; a fost Președinte al Consiliului de Administrație al CCD Sălaj din august 2012 până în mai 2020.

Din 2012, este membru în Consiliul Consultativ al disciplinei Istorie, la nivelul Inspectoratului Şcolar Județean Sălaj, iar trei ani a fost și profesor metodist al ISJ Sălaj la disciplina Istorie, în perioadele 2012 – 2014 și 2016 – 2017.

Din 2002, este evaluator la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, din 2006 este Evaluator la examenul de bacalaureat  disciplina Istorie și formator în cadrul Proiectului POSDRU – Dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din mediul rural prin activități de mentorat (furnizor MEN-UMPFE).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.