Ioan Lung, noul adjunct ce va coordona compartimentul de inspectie scolara
Schimbarile politice din conducerea deconcentratelor au ajuns si la Inspectoratul Scolar, unde locul adjunctului liberal Dorel Cozma a fost luat, de la sfarsitul saptamanii trecute, de social-democratul Ioan Lung. Noul adjunct este nimeni altul decat fostul director al Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalau (functie pe care a ocupat-o pana in urma cu doi ani), experienta de manager acumulata la API fiind, conform propriilor sale aprecieri, un atu in exercitarea noii functii. „Sper sa fiu, aici, la ISJ, cu un om in plus, nu un om in plus”, a declarat Lung, ieri, in conferinta saptamanala de presa de la Inspectorat, prima de la instalarea sa in functie.
De mentionat ca Ioan Lung a fost numit pe aceasta functie prin decizie a ministrului de resort, doar pana la organizarea de catre Ministerul Educatiei a concursului pe post (asta nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar in curs – 31 august 2009). In aceeasi situatie se afla, de altfel, si inspectorul general Ioan Abrudan, dar si celalalt adjunct, Szabo Stefan, eliberati, de forma, din functie odata cu ordonanta privind deconcentratele si numiti, ulterior, pe post, provizoriu pana la organizarea unui concurs.
Cat despre fostul adjunct, Dorel Cozma, acesta ocupa in prezent, tot provizoriu, functia de inspector scolar cu managementul, dupa ce postul a devenit vacant prin plecarea ocupantului sau, profesorul Alexandru Muresan, la sefia APIA.
Ocoliti de schimbari
Dupa inspectorul scolar general Ioan Abrudan, care a reusit sa ramana in functie si dupa schimbarile care au bulversat sistemul bugetar, s-ar parea ca de acelasi… regim vor avea parte si adjunctul Szabo Stefan, respectiv directoarea Casei Corpului Didactic, Maria Turcas, pastrati, cel putin deocamdata, pe functii.