ianuarie 27, 2023

Scapă de carantină și cei vaccinați cu seruri neautorizate în România

La intrarea pe teritoriul României, exceptarea măsurii carantinei se aplică tuturor persoanelor vaccinate, indiferent de încadrarea ţării în zonele de risc epidemiologic, de tipul de vaccin utilizat pentru imunizare (de exemplu, inclusiv vaccinul Sputnik, administrat în Ungaria şi Republica Moldova) şi de modalitatea în care este dovedită vaccinarea, precizează Prefectura Sălaj.

Măsura se aplică în condiţiile în care vaccinul este autorizat de autoritatea naţională de sănătate din statul unde a avut loc imunizarea.

Dovedirea îndeplinirii condiţiei vaccinării se face printr-un document emis de unitatea sanitară care l-a administrat, prezentat în limba ţării unde a fost administrat şi în limba engleză.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut