februarie 9, 2023

Scandalurile se tin lant in PDL Salaj- Ioan Mocan si-a dat demisia din conducerea partidului

Ioan Mocan si-a dat demisia din conducerea partidului
Mocan renunta la functiile detinute in PDL Salaj din cauza presiunilor facute asupra sa in urma scandalului cu primarul Simleului, Septimiu Turcas.
PDL Salaj revine din nou in atentia publicului cu finalul scandalului dintre Septimiu Turcas si Ioan Mocan, dupa ce saptamana trecuta orga-nizatia a tinut capul de afis al ziarelor din cauza scandalului creat in jurul numi-rii lui Bogdan Ilea la sefia ADS. Ieri, presedintele Colegiului Cehu Silvaniei si vicepresedintele PDL Salaj, Ioan Mocan, si-a anuntat demisia din cele doua functii de conducere detinute in organizatia judeteana, ca urmare a presiunilor facute de la varf, dupa ce primarul Simleului, Septimiu Turcas, a cerut excluderea lui din partid. „Pentru ca partidul sa nu piarda un coleg de valoarea domnului Turcas, am decis sa-mi dau demisia din functiile de presedinte al Colegiului Cehu Silvaniei si de vicepresedinte a organi-zatiei PDL Salaj”, a precizat Mocan. Tensiunile dintre Turcas si Mocan au inceput in luna mai, cand primarul din Simleu a cerut public demiterea consilie-rului judetean din PDL, pe motiv ca aduce prejudicii de imagine organizatiei, primarul amenintand ca va candida independent in 2012 daca Mocan nu este dat afara. Aceasta reactie a lui Turcas a venit si pe fondul marginalizarii acestuia de la conducerea PDL Salaj, in noiembrie 2010. Treptat, Turcas a renuntat la ofensiva impotriva lui Mocan, mai ales ca PDL Salaj i-a oferit functia de presedinte al Colegiului Simleu Silvaniei si automat cea de vicepresedinte in BPJ. Apele pareau sa se fi linistit in PDL Salaj, insa marginalizarea aripii Mocan, Stanciu, Abrudanu a dezgropat securea razboiului.
Ioan Mocan: „Turcas a facut presiuni sa fiu demis”
Intr-un comunicat de presa remis redactiei Graiul Salajului, Ioan Mocan explica pe larg motivele care au stat la baza deciziei sale. „De mai multa vreme, primarul orasului Simleul Silvaniei, Septimiu Turcas, solicita in cadrul Biroului Permanent Judetean a PDL Salaj demiterea mea din conducerea judeteana a partidului, facand presiuni mari in acest sens. Totodata, domnul Turcas a declarat de nenumarate ori, in interiorul formatiunii democrat-liberale, dar si in presa, ca se va retrage din PDL si va candida pentru un nou mandat de primar din partea altui partid, daca nu sunt demis din functiile pe care le detin. De asemenea, presedintele organizatiei, domnul Lucian Bode a lasat sa se inteleaga, cel putin prin actiunile sale din ultima perioada, ca nu mai are nevoie de serviciile mele in calitate de membru al BPJ Salaj”, a declarat Ioan Mocan. Pentru ca partidul „sa nu piarda un membru de valoarea lui Septimiu Turcas”, Mocan s-a decis sa-si dea demisia din functiile de presedinte al Colegiului Cehu Silvaniei si de vicepresedinte al organizatiei PDL Salaj. „Raman doar un simplu membru de partid, in continuare in slujba PDL si-mi ofer serviciile conducerii centrale a formatiunii democrat-liberale”, conchide Mocan.
Septimiu Turcas: „Salut decizia domnului Mocan”
Presedintele PDL Simleu, Septimiu Turcas, spune ca saluta decizia lui Ioan Mocan si se bucura daca afirmatia „pentru ca partidul sa nu piarda un coleg de valoarea domnului Turcas” a fost facuta sincer. „Cred ca a facut un mare serviciu PDL-ului din Colegiul Simleu si din punct de vedere electoral este un castig pentru noi. Nu am facut presiuni, am spus doar ca in 2012 nu vom putea merge impreuna in campania electorala deoarece pentru colegiul Simleu prezenta domniei sale este un mare minus”, ne-a declarat primarul Simleului.
Lucian Bode: „Am luat act de demisie. Nu comentez”
Acuzat ca nu mai are nevoie de serviciile lui Ioan Mocan in PDL Salaj, deputatul Lucian Bode nu a dorit sa comenteze demisia si precizeaza ca in calitate de presedinte a luat act de decizia vicepresedintelui PDL Salaj. Demisia lui Ioan Mocan vine la doua luni dupa ce un alt vicepresedinte al organizatiei, Mircea Abrudan, a plecat din partid „atata timp cat presedinte al organizatiei este deputatul Lucian Bode”.
Scandal in desfasurare
Prim-vicepresedintele PDL Salaj, Ghita Stanciu, contesta numirea lui Bogdan llea la presedintia Agentiei Domeniilor Statului pentru ca a fost facuta fara a fi supusa votului Biroului Permanent Judetean. De cealalta parte, presedintele Lucian Bode precizeaza faptul ca a consultat telefonic 28 de membri ai BPJ, din 31 posibili, care si-au dat acordul pentru sustinerea lui Ilea, insa prim-vicepresedintele nu a putut fi contactat. Aceasta problema urmeaza a fi discutata la sedinta Biroului Permanent din aceasta saptamana. Potrivit unor surse din interiorul partidului, Ghita Stanciu este pregatit sa-si dea demisia din partid pentru a candida indepedent in 2012 la functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut