SC SILVANIA PARK va administra parcul industrial de la Hereclean

Consiliul Județean Sălaj înființează o societate comercială care va administra viitorul parc industrial de la Hereclean. S.C. “SILVANIA PARK” S.R.L, societate cu răspundere limitată, cu asociat unic Județul Sălaj, va avea un capital social de 50.000 lei, constituit din aportul asociatului unic, care se suportă din bugetul județului.

Administrația județeană intenționează să depună spre finanţare, în perioada următoare, proiectul de investiție care are ca obiect „Înființare structură de sprijin a afacerilor în județul Sălaj”. Astfel, pentru demararea acestei investiții, consilierii județeni au aprobat, încă din 2022, achiziționarea unor terenuri în Hereclean cu o suprafață de 25.500 mp, respectiv 52.100 mp. În urma efectuării studiului de oportunitate pentru realizarea acestui obiectiv, s-a aprobat, în luna februarie a acestui an, tot prin hotărâre de consiliu, ca un alt teren aflat în proprietatea comunei Hereclean, cu o suprafață de 50.000 mp, aflat în vecinătatea celorlalte două, să intre în patrimoniul județului și administrarea Consiliului Județean Sălaj. Astfel, suprafața totală aflată în proprietatea unității administrativ-teritoriale este de 127.600 mp.
Totodată, se află în derulare contractul privind elaborarea Studiului de fezabilitate și a Planului urbanistic zonal în vederea realizării obiectivului de
investiții „Înființare structură de sprijin a afacerilor în județul Sălaj”.
În acest context, pe baza prevederilor Ghidului solicitantului, se impune înființarea societății comerciale S.C. “SILVANIA PARK” S.R.L, explică administrația județeană.

Parcul industrial (parc de specializare inteligentă) de la Hereclean se vrea a fi parte componentă a unui program de dezvoltare a rețelei de parcuri
industriale în județul Sălaj.

Pentru înființarea acestei societăți comerciale, este nevoie de acordul consilierilor județeni, motiv pentru care un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus la vot în ședința din 30 aprilie.

Registrul Comerţului a aprobat deja disponibilitatea si rezervarea denumirii societății comerciale S.C. “SILVANIA PARK”, precizează administrația județeană.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *