Sătul să aștepte după constructor, un zălăuan a pus singur dalele în fața casei

Un bărbat a fost filmat, zilele trecute, în timp ce încărca în portbagajul mașinii niște dale, în cartierul Brădet. În amiaza mare, bărbatul a oprit lângă grămezile cu dale și a început să pună din ele în portbagaj. Unii dintre cei care l-au văzut l-au și filmat, mirați fiind de ceea ce face, iar imaginile au intrat în posesia noastră, dar și în posesia polițiștilor. Întâmplarea s-a petrecut în zona sensului giratoriu din Brădet, acolo unde o firmă de construcții care execută lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Gheorghe Doja și-a depozitat parte din materialele necesare.

Polițiștii au fost pe fază și au văzut imediat imaginile postate în mediul online, așa că s-au sesizat și au demarat cercetările pentru comiterea infracțiunii de furt.

”În urma imaginilor apărute în spațiul public, la data de 24 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Zalău, s-au sesizat din oficiu și continuă cercetările pentru infracțiunea de furt. În imagini apare o persoană de sex masculin, care ar încărca în portbagajul unui autoturism materiale de construcție ce se aflau depozitate pe marginea părții carosabile. Din primele verificări rezultă faptul că bunurile aparțin unei societăți comerciale, care efectuează lucrări în zona respectivă. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, au transmis, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj.

Pe tot parcursul filmării, bărbatul nu părea să fie deranjat că este văzut de trecători, de locuitorii din zonă sau de camerele de supraveghere montate în spațiul public, iar explicația am aflat-o ceva mai târziu, chiar de la el. O justificare în asentimentul multor cetățeni, am putea spune…

Zălăuanul a vrut să finalizeze lucrarea lăsată neterminată de constructor

După apariția filmării în spațiul public, protagonistul acesteia ne-a explicat foarte clar că scopul nu a fost nici pe departe acela de a fura, de a-și însuși ceva ce nu-i aparține. Pur și simplu a vrut să termine o lucrare care nu a fost dusă până la capăt de constructor. Altfel spus, a dat o mână de ajutor și a făcut ceea ce muncitorii au tot “uitat” de ceva vreme.

Undeva pe strada Gheorghe Doja, unde locuiește soacra bărbatului, muncitorii au pus pavaj pe trotuar dar nu au ajuns cu dalele până la poartă. Două săptămâni, femeia s-a tot rugat de aceștia să vină să finalizeze lucrarea, dar nimeni nu s-a sinchisit.

“Am completat eu în locul lor cele două rânduri. Mulțumesc pentru înțelegere”, ne spune bărbatul.

About Author

One Reply to “Sătul să aștepte după constructor, un zălăuan a pus singur dalele în fața casei”

  1. Absolut laudabila forma de protest pro-activa pe care a intreprins-o cetateanul in cauza. Felicitari domnule! Este inadmisibila abordarea autoritatilor si a executantilor lucrarilor din municipiu a problemei reparatiilor stradale. Intreg Zalaul este un santier, zone incepute, neterminate si abandonate, deschiderea de noi santiere care si ele au aceeasi soarta… Totul se desfasoara haotic, fara nicio noima. O sumedenie de intersectii din oras sunt la limita impracticabilului. Nici macar primele strazi incepute la reparatii in urma cu ani de zile nu au fost finalizate 100 % (str. Closca si 22 Decembrie 1989). Si cu toate acestea, nimeni nu este tras la raspundere, onor primaria nu considera necesar a da un comunicat de presa in care sa explice starea de fapt si eventual, sa-si asume niste termene in ceea ce priveste finalizarea acestor lucrari. Pacat ca un demers de altfel bun al autoritatilor locale s-a transformat intr-un calvar pentru populatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *