Sase salajeni prinsi duminica la pescuit de jandarmi platesc amenzi de 2.400 de lei pentru hobby-ul lor ilegal

Sase salajeni prinsi duminica la pescuit de jandarmi platesc  amenzi de 2.400 de lei pentru hobby-ul lor ilegal

Pe parcursul zilei de duminca, mai multi barbati au fost prinsi de jandarmii salajeni la pescuit în perioada de prohibitie în zona raurilor Crasna si Barcau, precum si în zona baltilor de pe raza comunei Sarmasag.

rn

sase salajeni, cu vârste cuprinse între 19 si 59 de ani, au fost sanctionati contraventional pentru pescuit în perioada de prohibitie, fapta prevazuta de Art. 59, lit. „f” din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Cuantumul amenzilor aplicate este de 2.400 lei, iar intreaga cantitate de peste capturata a fost redata habitatului piscicol.
Jandarmii pun in vedere salajenilor ca Ordinul nr. 8/174/2018, emis de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului, privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2018, instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *