Șase persoane intervin la cazurile de violență domestică din Zalău

O nouă echipă mobilă de intervenție în situații de violență domestică va exista la nivelul municipiului Zalău.

Componența echipei a fost votată de consilieri locali în cadrul ședinței Consiliului Local Zalău de joi, 30 iunie: un coordonator, patru membri, un polițist local și doi membri supleanți. Șeful Serviciului Centrului Social de Urgență va fi coordonatorul echipei și va interveni pentru a sprijini vitctimele violenței domestice alături de un asistent social, un psiholog, un asistent medical, un consilier juridic și un polițist. Un asistent social și un asistent medical vor fi membri supleanți.

La nivelul municipiului Zalău există o astfel de echipă mobilă încă din 2019, însă o parte a persoanelor desemnate la acel moment nu își pot exercita atribuțiile din diferite motive prezentate de conducerea Direcției de Asistență Socială.

”Prin HCL nr. 25/2019 a fost constituită echipa mobilă pentru intervenţii în situaţii de violenţă domestică la nivelul Municipiului Zalău şi au fost nominalizaţi, membri ai acestei echipe mobile, inspectori cu atribuţii de asistenţi sociali sau psihologi din cadrul DAS Zalău. În prezent, o parte din membri echipei mobile au fost mutaţi în cadrul altor compartimente din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială sau au contractul de muncă suspendat pentru îngrijirea copilului, iar atribuţiile acestora cuprinse în fişele de post au fost modificate conform compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea. În vederea asigurării eficienţei, operativităţii şi permanenţei acestei echipe mobile pentru intervenţia de urgenţă în cazurile de violenţă domestică ce au loc pe raza municipiului Zalău şi plecând de la o analiză a situaţiilor ce implică violenţa domestică, apreciem ca în componenţa echipei mobile să fie implicaţi atât angajaţi ai DAS Zalău, cât şi poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Zalău”, se arată în referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre votat de aleșii locali municipali.

În cadrul aceleași hotărâri s-a stipulat că transportul echipei mobile de intervenții la cazurile de violență domestică se va realiza cu un mijloc de transport al Direcției de Asistență Socială Zalău.

Nominalizarea membrilor echipei mobile se va realiza prin dispoziţia Primarului Municipiului Zalău, iar odată cu adoptarea acestei noi Hotărâri de Consiliu Local se abrogă HCL nr.52/28.02.2019 privind înfiinţarea şi organizarea echipei mobile pentru intervenţia în cazurile de violenţă domestică la nivelul municipiului Zalău care a acționat până acum.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.