Șase oferte pentru construcția Tunelului Meseș

Au fost selectate șase oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CNAIR a finalizat, marți, procesul de evaluare a candidaturilor pentru proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv Tunelul Meseș, și Zalău – Nușfalău, cu o lungime totală de 41 de kilometri.

Constructorii și proiectanții din Turcia, Austria, Spania și Italia, care au fost acceptați, vor primi în perioada imediat următoare invitația de participare la etapa a II-a a procedurii de atribuire, explică ministrul.

Câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție maxim 12 luni pentru proiectare și de 36 luni pentru execuția lucrărilor.

Pe sectorul de autostradă licitat, urmează să fie construite: Tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de 2,89 km și cu două benzi de circulație pe sens, 65 de viaducte, poduri și pasaje.

Valoarea estimată a contractului este de 3,926 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile (POT).

Odată finalizat, Tunelul Meseș va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.