Sase noi medici in Zalau si Jibou

Sase noi medici in Zalau si Jibou

Din 15 mai, sase noi medici vor incepe sa lucreze in spitalele din Zalau si Jibou. Miercuri, 29 aprilie, cei sase medici si-au ales posturile, dupa promovarea concursului organizat de Ministerul Sanatatii in 25 martie 2009, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Salaj.
Potrivit informatiilor primite de la directorul Spitalului de Urgenta, Ioan Muresan, in unitatea pe care o conduce vor fi incadrati: Andrei Ilie, medic rezident, specialitatea Anatomie patologica, Ioana Tunas, medic rezident – Cardiologie, Ramona Marinela Mandrusca, medic rezident – Chirurgie pediatrica, Ana Maria Matioc, medic specialist – Otorinolaringologie si Czosz Erzsebet, medic rezident – Pneumologie.
La Spitalul din Jibou va fi incadrat Bogdan Constantin Tunas, medic rezident – Chirurgie generala.
Directorul DSP Salaj, Dana Pop, ne-a spus ca, spre deosebire de alte judete in care concursurile au fost promovate de unul-doi medici, in Salaj, s-au inscris sase si au promovat concursul, foarte bine, toti.
In Salaj, numarul posturilor vacante de medici ramane la 140 si sunt putine sanse de ocupare. Dr. Dana Pop a precizat ca ministerul admite scoaterea la concurs doar pentru specialitatile al caror grad de ocupare este mai mic de 75%. Pe acest criteriu, numai in Spitalul de Urgenta Zalau ar mai fi nevoie de 25 de medici, din care sase la Radiologie si in Urgena medici.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *