Din 15 mai, sase noi medici vor incepe sa lucreze in spitalele din Zalau si Jibou. Miercuri, 29 aprilie, cei sase medici si-au ales posturile, dupa promovarea concursului organizat de Ministerul Sanatatii in 25 martie 2009, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Salaj.
Potrivit informatiilor primite de la directorul Spitalului de Urgenta, Ioan Muresan, in unitatea pe care o conduce vor fi incadrati: Andrei Ilie, medic rezident, specialitatea Anatomie patologica, Ioana Tunas, medic rezident – Cardiologie, Ramona Marinela Mandrusca, medic rezident – Chirurgie pediatrica, Ana Maria Matioc, medic specialist – Otorinolaringologie si Czosz Erzsebet, medic rezident – Pneumologie.
La Spitalul din Jibou va fi incadrat Bogdan Constantin Tunas, medic rezident – Chirurgie generala.
Directorul DSP Salaj, Dana Pop, ne-a spus ca, spre deosebire de alte judete in care concursurile au fost promovate de unul-doi medici, in Salaj, s-au inscris sase si au promovat concursul, foarte bine, toti.
In Salaj, numarul posturilor vacante de medici ramane la 140 si sunt putine sanse de ocupare. Dr. Dana Pop a precizat ca ministerul admite scoaterea la concurs doar pentru specialitatile al caror grad de ocupare este mai mic de 75%. Pe acest criteriu, numai in Spitalul de Urgenta Zalau ar mai fi nevoie de 25 de medici, din care sase la Radiologie si in Urgena medici.