Sărmășag: A furat o mașină din Ilișua și a condus-o băut și fără permis prin Șimleu

Un bărbat de 41 de ani, din Sărmășag, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore în arestul IPJ Sălaj, apoi plasat sub control judiciar timp de două luni, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Vineri seara, în jurul orei 22.30, bărbatul a pătruns fără drept în curtea unei locuințe din localitatea Ilișua și ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice. La ora 1.30, în aceeași noapte, bărbatul a fost depistat de polițiști în localitatea Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul sustras.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

”La data de 11 februarie, față de bărbatul de 41 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului în cauză. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează IPJ Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *