decembrie 5, 2022

Sarbatorile salajene din weekend

Serbarile Castrului din Buciumi, cu Sava Negrean Brudascu

Sambata si duminica 19 – 20 august 2017, în localitatea Buciumi are loc “Serbarile Castrului Roman” unde duminica Sava Negrean Brudascu va canta pentru consatenii sai intr-un concert de muzica populara care va incepe la ora 22.00.

Sase comune salajene sunt
in sarbatoare aniversara duminica

Duminica 20 august, in sase comune au loc serbari: “Ziua Cetatii Almasu”, “Ziua Satului Diosod”; “Ziua Satului Peceiu”; “Ziua Comunei Bobota”; “Ziua Comunei Coseiu”; “Ziua Comunei Cristolt”.

“Fiii Satului Marin”

Sambata si duminica 19 – 20 august, are loc sarbatoare “Fii Satului Marin”. Inedit este faptul ca anul acesta se va organiza duminica un traseu cu bicicletele la bisericile din lemn din comuna.

Youth Fest cu tricouri ude pentru fete la Sarmasag

Vineri si sambata, 18 – 19 august, în localitatea Sarmasag se va desfasura a XI-a editie a festivalului de muzica “Youth Fest”. Este un festival destinat cu precadere celor tineri, iar muzica va fi asigurata de mai multi DJ care vor mixa diferite stiluri de la muzica electronica la muzica disco. In cadrul festivalului vor avea loc numeroase concursuri, de la mancat pepene verde, la baut bere, tricouri ude pentru fete, lupta cu boalane cu apa si alte distractii specifice unei veri incediare. Party-ul va avea loc la o piscina din localitate.

Manifestari de cultura maghiara la Cehu Silvaniei

Sambata si duminica, 19 si 20 august, în orasul Cehu Silvaniei se vor desfasura manifestari cultural-artistice, sportive si educative în cadrul evenimentului “Zilele Tovishat” editia a XXI – a. Sambata au loc prezentari stiintifice, expozitie de pictura, prezentare de carte, expozitie de icoane pe sticla, fotografie si carte veche. stop_coloana De la 19.00 are loc un program cultural artistic cu Ujhelyi Kinga, Dargo Gergely, Albert Szilard, Szabo Krisztian, Ferenc Istvan. Duminica de la ora 16.00 va avea loc un concert de muzica usoara sustinut de Homonyik Sandor la terenul de sport din oras.

“Fiii satului Doh” isi cinstesc cum se cuvine locul de bastina, vechi de aproape 700 de ani

Asociatia “Fiii satului Doh”, Primaria si Consiliul Local Maeriste organizeaza, în 19 si în 20 august, a XIV-a editie a evenimentului “Întâlnirea fiilor satului Doh”.
Evenimentul va debuta sâmbata, 19 august, cu comemorarea religioasa la cimitirele din sat, urmata de vizitarea casei traditionale din Doh si un program artistic sustinut de Ansamblul folcloric “Mesesul Junior” Zalau si de Ansamblul folcloric “Poienita” Cehu Silvaniei. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii si discoteca în aer liber. Duminica sarbatoarea va continua cu slujba religioasa, o serie de competitii sportive si Balul Organizatorilor, unde lumea va dansa si va manca pe saturate.
Prima atestare documentara a satului Doh este in anul 1338, iar localitatea primeste numele oficial Doh in anul 1733. Pamantul a apartinut dea lungul timpului mai multor personalitati, preoti si chiar a domnitorului Ardealului Bathory Ioan din Simleu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *