Sarbatorile profesorilor, indulcite de Guvern

Sarbatorile profesorilor, indulcite de Guvern

Guvernul a decis sa acorde acum profesorilor o parte din suta de euro promisa acestora in vederea achizitiei de carti si material didactic.
Peste 3.000 de dascali salajeni asteapta un bonus de sarbatori de la Guvern, dupa ce primul ministru in exercitiu Emil Boc a anuntat ca saptamana aceasta vor ajunge in teritoriu o parte din banii de carti aferenti anului scolar 2008 – 2009 si neacordati nici pana in acest moment. In Salaj, potrivit datelor primite de la inspectorul scolar general Ioan Abrudan, in cauza sunt 3.077 de cadre didactice (titulari si suplinitori calificati), pentru care era prevazut un necesar de 1,1 milioane de lei – echivalentul in lei a 100 de euro, cat se acorda, anual, dascalilor calificati. Banii nu vor fi acordati integral acum cadrelor didactice, primul ministru avansand ca prima transa o suma de 130 de lei. Desi a precizat ca nu a primit nimic oficial in acest sens, Ioan Abrudan a declarat ca profesorii vor primi, cu siguranta, si restul banilor.
Reamintim ca profesorii beneficiaza aceasta suma, de 100 de euro pe an, incepand din 2007, anul scolar trecut fiind primul in care acest drept nu s-a acordat. Banii sunt destinati achizitiei de carti sau programe educationale pe suport electronic, necesare in activitatea didactica.
Tichete cadou de la sindicate
Sarbatorile profesorilor vor fi indulcite si de Liga Sindicatelor din Invatamant, care le-a acordat tuturor membrilor sai tichete cadou in valoare de 50 de lei. De asemenea, o primarie de oras si cateva comunale au acordat, la randul lor, astfel de tichete cadrelor didactice din scolile subordonate.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *