septembrie 26, 2022

Sărbătoare la Traniș. Școala gimnazială împlinește 275 de ani de atestare documentară

Duminică, 21 august, satul Traniș din comuna Năpradea îmbracă straie de sărbătoare.

Primăria Comunei Năpradea, Școala Gimnazială “Traian Crețu”, Biserica Ortodoxă Traniș, alături de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, A.D.I. Țara Silvaniei și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj vă invită la un eveniment inedit, organizat cu prilejul împlinirii a 275 de ani de atestare documentară a școlii din Traniș și a 110 ani de la edificarea bisericii de zid.

În cadrul evenimentului, profesorul Aurel Medve va lansa Monografia satului Traniș, un proiect de documentare la care a lucrat în ultimii doi ani și care este un cadou pentru generațiile viitoare. Organizatorii au pregătit și expoziții de fotografie și pictură, spectacol folcloric, competiții sportive. Va fi prezentă și eurodeputatul Corina Crețu, fiica profesorului Traian Crețu și fost Comisar European.

”Fii satului Traniș vă invită să le fiți alături la acest moment aniversar. În urmă cu doi ani, profesorul Aurel Medve, a demarat un amplu proiect de documentare a tuturor valorilor identitare ale satului Traniș din comuna Năpradea. Proiectul a fost transpus în ceea ce va rămâne generațiilor viitoare ca <Monografia Satului Traniș> a cărei lansare va avea loc la această sărbătoare deosebită pentru comunitatea tranișană.

O serie de activități ca: expoziție de fotografie – <Tranișul de demult>, expoziții de pictură a trei artiste cu legături strânse pe aceste meleaguri, competiții sportive, cât și un spectacol folcloric al Ansamblului Meseșul, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor anima cele două zile propuse de organizatori. Una dintre personalitățile importante care are rădăcini adânci în acest loc binecuvântat din Țara Silvaniei și care este profund legată de aceste locuri, este Corina Crețu, europarlamentar și fost Comisar European, care și-a anunțat prezența.

Primăria Comunei Năpradea, Școala Gimnazială <Traian Crețu>, Biserica Ortodoxă Traniș, alături de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă, A.D.I. Țara Silvaniei și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, vă așteaptă duminică 21 august 2022 la întâlnirea cu fiii satului Traniș, unde veți putea regăsi și multe alte surprize pregătite de către organizatori”, spun cei responsabili cu evenimentul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.