februarie 5, 2023

La Horoatu Crasnei va avea loc joi, 15 ianuarie a.c., o manifestare literar-artistica dedicata implinirii a 159 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, in organizarea Centrului Culturii Traditionale Salaj, Cenaclului “Silvania” si a scolii din localitate. Programul va cuprinde prezentarea de catre elevi ai scolii a mai multor scenete inspirate din viata si creatia poetului, recitari din lirica eminesciana, prezentarea revistei “Caiete Silvane”, precum si un recital din creatiile poetilor prezenti la eveniment.
Centrul Culturii Traditionale Salaj
Fosta primarie din Creaca poate fi demolata
Administratia din Creaca s-a mutat de ceva vreme in casa noua. Un spatiu amenajat dupa pretentiile timpurilor pe care le traim, cu birouri pentru toate serviciile primariei, cu ghisee pentru colectarea taxelor, geamuri si usi termopan si chiar cu supraveghere video. In schimb, fostul sediu al primariei ar putea fi demolat. Motivul ar fi, dupa cum ne-a spus primarul comunei Creaca, Ioan Eugen Terec, starea avansata de degradare a acestui imobil. “Reabilitarea cladirii ar implica fonduri mult prea mari si ar necesita doi sau trei ani”. Prim-edilul a mentionat ca dupa demolarea cladirii va fi construit un imobil cu parter si etaj, care ar putea gazdui biblioteca, caminul cultural (care acum este intr-un spatiu impropriu), o sala de nunti si, totodata, va fi amenajata aici si o parcare. Fondurile necesare pe care mizeaza primarul pentru realizarea acestui proiect ar putea proveni, in mare parte, de la bugetul de stat si mai putin din surse locale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut