februarie 5, 2023

Pentru credinciosii ortodocsi din Bobota, ziua de ieri a fost una cu totul speciala. Ei l-au avut in mijlocul lor, pentru prima oara de cand este episcop al Salajului, pe P.S. Petroniu Florea.
Prezenta sa in biserica din Bobota a marcat mai multe evenimente. pe de o parte, P.S. Florea a oficiat, pentru prima data in istoria acestei biserici, o hirotonire, fiind vorba despre Vasile Marcean, diaconul Parohiei Valea Loznei. Pe de alta parte, noul preot paroh din Bobota, Lucian Bolos, a primit, cu aceasta ocazie, distinctia bisericeasca de iconom stavrofor, la capatul a sase ani de studii de doctorat in Germania.
Totodata, P.S. Petroniu Florea a anuntat ca, incepand de azi, parintele Lucian Bolos este si consilierul administrativ al Episcopiei Salajului.
La toate acestea au fost martori, alaturi de sutele de credinciosi din Bobota, si personalitati ale judetului: Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, Lucian Bode, deputat PD-L si Ioan Abrudan, inspector scolar general. La oficierea slujbei a participat un sobor de preoti din care au facut parte protopopul de Simleu, Vasile Bosca, fostul preot din Bobota, Ioan Padurean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut