octombrie 4, 2022

Sarbaroare a iei la Simleu SIlvaniei

Primaria si Consiliul Local Simleu Silvaniei, prin Biblioteca Oraseneasca "Alexandru Sterca Sulutiu" si Centrul National de Informare si Promovare Turistica, împreuna cu asociatia A.D.I. Salaj Plus, organizeaza saptamana viitoare, în data de 22 iunie, Ziua SilvanIEI. Este vorba de o sarbatoare a iei, vestmantul traditional romanesc.

rn

Evenimentul va avea loc în Parcul Cetatii Bathory, începând cu ora 13.00, si va cuprinde printre altele o expozitie de ii si prezentarea lor, program artistic, sezatoare, expozitie de pictura, degustare de produse locale, si diverse activitati pentru copii.
Contextul organizarii Zilei SilvanIEI este dat de marcarea în fiecare an a Zilei Universale a Iei Românesti, bluza traditionala româneasca fiind un simbol international al culturii române si o piesa emblematica a costumului popular na?ional românesc.
Partenerii acestui eveniment sunt Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Cercul de pictura Silvan – Art, familia Maria Borz si Corul Tarinei – Badacin, Asociatia Profesionistilor din Centrele de Informare Turistica, Siciliana, Podgoria Silvania si fam. Valcauan – palinca de Badacin.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.