Doar 20 de firme din cele 255 invitate au confirmat participarea la Targul Locurilor de Munca din 23 aprilie, care se va desfasura la Zalau si Jibou. Sunt oferite in total 279 de locuri de munca. Iar oferta nu va fi prea generoasa cu persoanele cu studii superioare.
Doar 20 de societati comerciale salajene s-au aratat interesate de invitatia AJOFM la Bursa Locurilor de Munca.
Somerii salajeni aflati in cautarea unui loc de munca au sanse de angajare vinerea aceasta, pentru ca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza Bursa Generala a Locurilor de Munca. Actiunea se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, intre orele 9.00-12.00 si la Casa Oraseneasca de Cultura din Jibou. Desi pana la aceasta data au fost contactati 255 de agenti economici (216 din Zalau si 39 din Jibou), doar 20 de firme (12 din Zalau si 8 din Jibou) au confirmat participarea la targul locurilor de munca din 23 aprilie. Societatile care vor participa la bursa ofera salajenilor 279 de locuri de munca, din care 244 in Zalau si 35 in Jibou. Oferta de vineri se pare ca nu va fi prea generoasa cu persoanele cu studii superioare. Cele mai multe job-uri, 257, vor fi destinate persoanelor cu studii medii sau minime si doar 22 pentru absolventii de studii superioare. Cele mai multe locuri de munca sunt in domeniul confectiilor, urmate de constructii si servicii. Cea mai generoasa oferta este a firmei Uniconf, din cadrul companiei Universal, care are la dispozitie 70 de locuri de munca pentru someri.
41 de someri pe un loc de munca
In evidentele AJOFM Salaj, la finele lunii martie erau inregistrati 11.503 someri, din care 4.728 femei. Cei mai multi someri din judet sunt muncitori si doar 338 au pregatire superioara. La numarul de job-uri scoase pe piata muncii din Salaj se poate spune ca, in medie, cate 41 de persoane se vor lupta pentru un loc de munca. Si pentru cei cu studii superioare va fi foarte mare competitia pentru ca la 30 de persoane cu pregatire superioara este cate un loc de munca.