octombrie 5, 2022

Șapte universități românești acceptate în Erasmus+

Studenții și cadrele didactice universitare din șapte universități din România vor avea posibilitatea participării la programe Erasmus+. Comisia Europeană a anunțat selectarea celor șapte instituții de învățământ superior în cadrul Inițiativei privind Universitățile Europene, în urma rezultatelor cererii de propuneri din 2022, alocând un buget record de 272 de milioane euro din programul Erasmus+.

Cele șapte universități din România incluse în cadrul alianțelor câștigătoare sunt Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Ultimele două sunt cele nou intrate.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Din România au fost selectate să continue activitatea în cadrul consorțiilor din care fac deja parte (cooperare consolidată) următoarele universități: Universitatea din București; Universitatea Tehnică de Construcții din București; SNSPA; Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca; Universitatea <Lucian Blaga> din Sibiu. Acestora li se vor alătura două instituții care vor face parte din consorții noi selectate: Universitatea din Oradea și Universitatea Tehnică <Gheorghe Asachi> din Iași. Felicitări tuturor universităților românești apreciate la nivel european!”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Universitățile Europene sunt alianțe ale instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă care cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății. Aceste alianțe implică în prezent 340 de instituții de învățământ superior din capitale și regiuni îndepărtate din 31 de țări, inclusiv toate statele membre ale UE și Islanda, Norvegia, Serbia și Turcia. O noutate în cadrul cererii de propuneri Erasmus+ din 2022 este că alianțele pot accepta parteneri asociați inclusiv din Ucraina, Regatul Unit și Elveția. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.