ianuarie 28, 2023

Șapte elevi sălăjeni, admiși la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

      Ministerul Educației a publicat sâmbătă rezultatele admiterii la liceele militare. Printre absolvenții de gimnaziu care au ales să urmeze o carieră militară se numără și șapte elevi sălăjeni, clasați în topul primilor 70 de elevi admiși pe cele 120 de locuri disponibile la nivel național.

Cei șapte viitori militari de carieră sunt absolvenți ai Colegiului Național ”Silvania” Zalău, ai Școlii Gimnaziale ”Silvania” din Șimleu Silvaniei, ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Zalău, ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Pericei, ai Școlii Gimnaziale ”Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei”, ai Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” și ai Liceului Tehnologic ”Octavian Goga” din Jibou – câte un elev absolvent de la fiecare unitate de învățământ. Toți cei șapte vor fi colegi la Alba Iulia, la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.

     Candidații declarați admiși trebuie să își confirme locul până luni, 19 iulie 2021, la ora 15.00. ”În perioada 17 – 19.07.2021, până la ora 15.00, se va confirma locul ocupat prin completarea „Cererii de înscriere în colegiu (email, online). În data de 19.07.2021 după ora 15.00, se vor afișa rezultatele finale; listele vor fi afișate pe site-ul fiecărui colegiu și fizic la sediul acestora. Candidații care nu transmit, în termen, „Cererea de înscriere” sunt declarați „Eliminat”, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat, potrivit anunțului făcut de Colegiul Militar Național „Mihai Viteazul”. În eventualitatea în care au dorit renunțarea la locul obținut în colegiu, în perioada 17 – 18.07.2021 până la ora 12.00, părinții/reprezentanții legali ai candidaților au putut solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată. „Cererea de renunțare la locul obținut în colegiul militar” a fost disponibilă în Metodologia privind înscrierea candidaților, organizarea și desfășurarea admiterii în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, în anul de învățământ 2021 – 2022.

    Daria Vaida, eleva din Sărmășag curajoasă și pasionată de aviație

      Cu o medie pe cei patru ani de gimnaziu de 9,98, Daria Vaida se numără printre sălăjenii viitori militari. Este originară în Sărmășag și a urmat cursurile Școlii Gimnaziale ”Silvania” din Șimleu Silvaniei. După opt ani de naveta zilnică la Șimleu, opt ani în care s-a menținut printre cei mai buni elevi ai unității de învățământ, s-a orientat spre Liceul Militar din Alba Iulia abia la începutul clasei a VIII și s-a ambiționat să lupte pentru visul ei. Este o elevă sărguincioasă, curajoasă, perseverentă și pasionată de aviație. A reușit să se pregătească intens atât pentru probele eliminatorii (probe sportive și medicale) pe care le-a trecut cu succes, dar și pentru probele scrise. Visul ei este să zboare și, cel mai probabil, se va îndrepta spre o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române.

    Pe lângă examenele din cadrul Evaluării naționale la Clasa a VIII-a, toți candidații liceelor militare au mai susținut un examen scris la română și matematică.  Numele tuturor candidaților sunt protejate de GDRP, dar notele frumoase cu care au fost admiși elevii sălăjeni merită să vi le facem cunoscute: 9.71, 9.17, 9.09, 8.98, 8.93, 8.90 și 8,86.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut