ianuarie 28, 2023

Sapte ani de inchisoare pentru pedofilul elvetian care a abuzat sexual sase minori din Salaj si Sibiu

Elvetianul Lombriser Wendelin, arestat in luna martie pentru abuz sexual asupra unor baieti minori cu varste intre 12 şi 16 ani, a fost condamnat pe 23 august catre de Tribunalul Salaj la 7 ani de inchisoare cu executare, pedeapsa rezultata din contopirea pedepselor ca urmare a savarsirii unui numar de sase infractiuni de act sexual cu minor, dintre care trei in forma continuata si a unei infractiuni de pornografie infantila in formă continuata. 

Pentru fiecarea infractiune de act sexual cu un minor magistratii au stabilit drept pedeapsa inchisoarea de 2 ani, respectiv de 3 ani de inchisoare pentru aceeasi infractiune in forma continuata.
Pe langa pedeapsa principala, magistratii au stabilit ca pedeapsa complementara interzicerea drepturilor de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a fi tutore sau curator, pe o durata de 3 ani, a carei executare va incepe dupa executarea pedepsei închisorii. Totodata, inculpatul este obligat sa plateasca cate 3.000 de euro drept daune morale pentru fiecare din partile civile implicate in proces si cheltuieli judiciare de circa 7.000 de lei si confiscarea unor bunuri.
Solutia data de magistratii salajeni poate fi atacata cu apel, in termen de 10 zile de la comunicare.
Cazul a fost scos la iveala in luna martie de catre
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Salaj.

Procurorii spun ca, începând cu anul 2015, Lombriser Wendelin a cautat si a identificat pe teritoriul judetului Salaj, dar si pe raza judetului Sibiu, mai multi copii vulnerabili care sa accepte sa întretina relatii sexuale cu acesta, in schimbul unor sume modice de bani. Copiii proveneau din familii dezorganizate sau foarte sarace, neaflati sub supravegherea parintilor, care cerseau sau îsi castigau existenta cautand alimente, haine si fier in containere.
Acesta era ajutat de Boldijar Mihaela din judeţul Sibiu.

Cazul elveţianului seamănă izbitor
cu cel al pedofilului Wendt Norbert,
care a scapat cu doi ani dupa gratii

Judecat pentru a patra oara pentru ca a abuzat sexual de un baiat minor din Simleu SIlvaniei, cetateanul german Wendt Mayco Norbert a fost condamnat definitiv in decembrie de catre magistratii Curtii de Apel Cluj la patru ani si jumatate de închisoare cu executare, din care va face doi ani. Voichiţa Rostaş, sora minorului cu care neamtul a întretinut relatii sexuale, si Rostaş Augustin, sotul acesteia, au fost condamnati la pedeapsa de închisoare cu executare de doi ani si patru luni fiecare, pentru complicitate la act sexual cu minori.
Din cauza saraciei, Salajul devine “un rai al pedofililor”. Copiii saraci sunt momiti cu bani putini pentru a face acte pe care probabil nici nu le inteleg, dar la care se supun visand la o farfurie de mancare proaspata si o ciocolata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut