Săptămâna Verde la orientare!

După câteva încercări nereușite, anul acesta, primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi la sfârșitul lunii martie. A adus cu sine explozia culorilor și bucuria unor noi începuturi. Și ce modalitate mai bună de a întâmpina primăvara decât printr-o Săptămână Verde?! Programul național al Ministerului Educației are că scop dezvoltarea competenţelor elevilor de investigare a realităţii înconjurătoare şi formarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător. Una dintre modalitățile promovate de programul Săptămâna Verde se referă chiar la iniţierea şi desfăşurarea de acţiuni civice în echipă pentru a explora/investiga mediul înconjurător.
Ca în fiecare an, clubul sportiv Pro Silva a venit cu inițiativa de a organiza concursuri de orientare turistică pentru tinerii elevi, care au cea mai mare nevoie de educație și formare. Anul acesta, au participat la concursul de orientare 620 copii de la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău și Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău.

Marți, 23 aprilie, în curtea școlii “Simion Bărnuțiu” au participat peste 240 copii la traseul de orientare. Miercuri, 24 aprilie, în parcul Brădet au luat startul 120 de elevi de clasele V-VII, iar joi, 25 aprilie, în parcul municipal, lângă sala de sport a Școlii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” Zalău, 9 clase de ciclul primar au participat la concursul de orientare, cu multă energie și entuziasm.
“Mulțumim tuturor cadrelor didactice care au înțeles să întâmpine primăvara prin activități în aer liber, acolo unde copiii se simt cel mai bine. Mulțumim mai cu seamă cadrelor didactice care au răspuns invitației Pro Silva de a participa la educația de care tinerii noștri au atât de multă nevoie: doamnei profesor Ghile Luminița, pentru mobilizare și organizare împreună cu membrii clubului, profesorilor Mastan Dorin, Ignat Marian, Ardelean Camelia, care au asigurat buna desfășurare a activității”, transmit organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *