Saptamana trecuta s-a incheiat dezastruos pentru nationalele tarii noastre.
Cei mai mici reprezentati ai fotbalului din Romania, juniorii, au capotat lamentabil in intrecerea cu omologii lor din Scotia, fiind invinsi de „cimpoieri” cu scorul de 3-0. Fara comentarii.
A urmat la rand tineretul. Echipa pornea ca mare favorita in intrecerea cu Letonia. Doar aveau la activ 4 victorii din tot atatea partide in grupa lor de calificare pentru C.E. din Danemarca, si un golaveraj de 12-0. Porniti cu surle si trambite de razboinici, si cu mult prea umflate piepturile de mari invingatori, elevii de sub 21 de ani ai „juvetelui” Emil Sandoi, au luat repede pe cocoasa, pierzand atat meciul, cu 5-1, cat si locul I in grupa, in dauna Rusiei. Ca dezastrul sa fie deplin, a urmat…
… La rand, seniorii. Nici ei nu erau impresionati de forta slavilor, anuntand in toate declaratiile inainte de meci, ca pot invinge pe a „Maracana” din Belgrad, ca pot incurca socotelile sarbilor in lupta lor directa cu francezii, ca au sosit la nationala alde „briliantul” Mutu, capitanul Chivu si vom face totul praf. Din pacate nationala lui Razvan Lucescu a fost vraiste. Un Mutu – zero, un Chivu – nervos, depasit de evenimente, fiind eliminat pentru un fault inutil. Nici ceilalti „tricolori” n-au rupt gura targului, in schimb au fost ei …”rupti” de o echipa sarba net superioara din toate punctele de vedere: ambitie, organizarea jocului, tehnic si tactic, ca sa nu amintim statura, diferenta dintre cele doua echipe. In final a fost un umilitor 5-0, scor care era comparat, in toate comentariile de dupa partida, cu esecul din 1967, cand nationala a pierdut in Elvetia cu un neverosibil 7-1.
Supararea este si mai mare cand vedem ca nici din spate nu vin talente notabile, vezi rezultatele celorlalte echipe. Dezastrul se va amplifica pe parcurs, deoarece politica la nivelul juniorilor nici nu este, conducatorii de cluburi „fug” dupa rezultate imediate, echipele de juniori, de depistare de noi talente este cea a cenusaresei.Comentariile la saptamana neagra a fotbalului romanesc vor continua , ca si barfele si certurile dintre conducatorii de cluburi si galerii, dintre conducatorii de cluburi si antrenori, unii aplicand politica de vatafi. Ca in intreaga societate, lipseste seriozitatea, munca de calitate, viziunea, organizarea si multe altele.Se promoveaza servilismul, nepotismul, pilele si tot ce nu duce la progres.