Săptămâna Educației Globale la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

0
206

Săptămâna Educației Globale (Global Education Week) se desfășoară anul acesta în perioada 15-21 noiembrie, tema aleasă fiind ”It’s our world! Lets take action together!” (”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”).

Pentru ediția acest an, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău va implementa proiectul județean cu titlul ”Mediul, casa noastră! Conduită și conștiință.” Printre parteneri se numără unități școlare din județul Sălaj, Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu”, Agenția Pentru Protecția Mediului Sălaj și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj.

În cadrul proiectului sunt prevăzute activități ce au ca scop crearea și dezvoltarea unei comunități de învățare în care elevii și profesorii se motivează reciproc pentru a lucra împreună în vederea înțelegerii problemelor sociale cu care se confruntă și identificarea soluțiilor potrivite.

Astfel, la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” precum și în școlile partenere vor fi organizate o serie de activități, printre care un concurs de postere, desene, machete, produse biodegradabile, cu tema ”Cum văd eu lumea verde?”; o sesiune de comunicări on-line pe tema ”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”; acțiuni de ecologizare, igienizare și înfrumusețare sub deviza ”Împreună salvăm Planeta!”; o masă rotundă, unde vor fi prezentate și dezbătute exemple de bune practici. În cadrul evenimentului este inclusă și acțiunea ”O zi ne îmbrăcăm în verde”, costumațiile participanților fiind confecționate din materiale biodegradabile.

Organizatorii precizează că activitățile proiectului se vor desfășura cu respectarea strictă a normelor de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS -CoV 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.