ianuarie 27, 2023

Săptămâna Educației Globale la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

Săptămâna Educației Globale (Global Education Week) se desfășoară anul acesta în perioada 15-21 noiembrie, tema aleasă fiind ”It’s our world! Lets take action together!” (”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”).

Pentru ediția acest an, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău va implementa proiectul județean cu titlul ”Mediul, casa noastră! Conduită și conștiință.” Printre parteneri se numără unități școlare din județul Sălaj, Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu”, Agenția Pentru Protecția Mediului Sălaj și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj.

În cadrul proiectului sunt prevăzute activități ce au ca scop crearea și dezvoltarea unei comunități de învățare în care elevii și profesorii se motivează reciproc pentru a lucra împreună în vederea înțelegerii problemelor sociale cu care se confruntă și identificarea soluțiilor potrivite.

Astfel, la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” precum și în școlile partenere vor fi organizate o serie de activități, printre care un concurs de postere, desene, machete, produse biodegradabile, cu tema ”Cum văd eu lumea verde?”; o sesiune de comunicări on-line pe tema ”Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”; acțiuni de ecologizare, igienizare și înfrumusețare sub deviza ”Împreună salvăm Planeta!”; o masă rotundă, unde vor fi prezentate și dezbătute exemple de bune practici. În cadrul evenimentului este inclusă și acțiunea ”O zi ne îmbrăcăm în verde”, costumațiile participanților fiind confecționate din materiale biodegradabile.

Organizatorii precizează că activitățile proiectului se vor desfășura cu respectarea strictă a normelor de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS -CoV 2.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut