Săptămâna aceasta se majorează alocaţiile, dar nici vorbă să se dubleze

Măsura privind majorarea alocaţiilor copiilor va fi aprobată în şedinţa de Guvern din această săptămână. Alocaţiile vor creşte cu 10, cel mult 20 la sută, spun surse din cadrul Executivului, varianta dublării lor fiind exclusă, din lipsă de fonduri.

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, declara săptămâna trecută Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

„Sincer vă spun, nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile”, spune şi premierul Ludovic Orban. Prim ministrul a vorbit despre o creştere graduală a alocaţiilor, în funcţie de buget.

„Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a anunţat azi Ludovic Orban.

Nici pensionarii nu trebuie să se aştepte la minuni din septembrie.

„Trebuie să se finalizeze raportul pe primul semestru privind starea economiei şi starea bugetului. De asemenea, să finalizăm prognozele referitoare la evoluţia economiei româneşti în următorii ani pentru că în funcţie de asta vom lua decizia şi aici pot să vă spun sigur că vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile astfel încât să avem garanţia că economia va putea suporta această creştere a pensiilor.(…)Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură”, susţine premierul.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *