septembrie 30, 2022

Sanse egale pentru toti

In perioada 1 decembrie 2007- 30 noiembrie 2008, in scoala Gimnaziala Tusa, s-a derulat cu sprijinul Inspectoratului scolar al Judetului Salaj, Proiectul PHARE – 2005 “Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate”. Acest proiect a vizat promovarea principiilor educatiei incluzive si a valorilor culturale grupului tinta. In cadrul acestui proiect au fost derulate mai multe programe.
Formarea cadrelor didatice, a fost o componenta esentiala a proiectului. Prin acest program s-a realizat o schimbare a atitudinii cadrelor didactice, dar si dezvoltarea unui climat educational favorabil.
Prin Programul de Educatie Remediala, elevii care intampinau anumite dificultati la diferite discipline, au beneficiat de un pregatire suplimentara prin care acestia si-au imbogatit vocabularul si au acumulat cunostinte noi. Rezultatul acestui program s-a observat in cresterea procentului de promovabilitate a tezelor cu subiect unic.
Programul “A Doua sansa” a avut ca scop prevenirea marginalizarii si a excluziunii scolare. Acest program a oferit pentru 27 de cursanti sansa de a reveni in bancile scolii. Mediatorul scolar format si angajat prin acest proiect, a creat o legatura mult mai puternica intre scoala si comunitate. Autoritatile locale si parintii au avut directa in activitatile scolii, fiind impreuna cu cadrele didactice autori ai schimbarii.
Castigul acestui proiect derulat deja, este acea implinire pe care o ai, cand faci o bucurie unui copil, bucurie ce trebuie mentinuta tot timpul intr-o scoala, pentru ca noi traim prin copii, iar copii traiesc prin noi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.