Speriat și tremurând. Așa a fost scos de pompieri din canalul tehnic al unei ferme dezafectate din Gârgeiu, comuna Crișeni, un cățeluș năzdrăvan.

”Plânsetul” cățelușului fusese auzit de o persoană din localitate care a solicitat intervenția pompierilor. Pe lângă faptul că a contribuit la salvarea la propriu a vieții cățelușului, localnicul a decis să-l ia acasă, oferindu-i astfel o familie în care să trăiască în siguranță.

„Mila pentru animale este în mod esențial legată de bunătatea caracterului, spunea Arthur Schopenhauer. Un salvator adevărat arată compasiune pentru tot ce înseamnă viață, indiferent dacă e vorba de o persoană sau un animal. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Zalău au salvat un mic cățel căzut într-un canal tehnic al unei ferme dezafectate din localitatea Gârceiu. Recunoștința de pe chipul acestui mic animal, a meritat tot efortul! El a fost predat teafăr spre îngrijire noului proprietar care apelase la ajutorul nostru”, informează Compartimentul de comunicare al ISU Sălaj.