Sancțiuni la SCM Zalău după ultimele înfrângeri

Ultimul meci de fotbal disputat săptămâna trecută de SCM Zalău cu Șomcuta Mare, finalizat cu înfrângerea echipei zălăuane, a fost decisiv pentru managementul clubului să  ia măsuri radicale pentru ca echipa să își revină și să-și atingă obiectivele asumate la debutul sezonului.

Managerul Sport Club Municipal Zalău, Marius Pașca, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că decizia conducerii clubului este ca achitarea salariilor jucătorilor să fie amânată pe o perioadă care depinde numai de jucători, la care se adaugă și suspendarea plății primelor de joc până când echipa se va clasa pe unul dintre locurile I-IV, sancțiuni care se pot aplica conform Regulamentului Intern al Clubului. Mai mult, echipa s-a despărțit deja de doi jucători cu care s-a ajuns la un acord în privința rezilierii contractelor, iar acum se poartă negocieri cu alți trei jucători pentru rezilierea contractelor.

”Din păcate, rezultatele din ultima perioadă ne fac să fim puțin mai pesimiști în ceea ce privește rezultatele asumate la începutul campionatului. E cu atât mai mare supărarea cu cât și la etapa de sâmbătă am întâlnit o echipă care, din toate punctele de vedere, se găsește sub noi – și ca loc în clasament, și ca buget, și ca valoare a lotului – dar se pare că determinarea, ambiția, dorința sunt factori esențiali care pot duce la răsturnări de situație cum a fost în cazul nostru.

Există o stare de nemulțumire la nivel de conducere administrativă, fiindcă de când am venit și eu la echipă pot să confirm sau să infirm anumite lucruri, faptul că am oferit condiții peste nivelul Ligii a III-a – și de slarizare, și de pregătire, tot ceea ce înseamnă condiții propice pentru a performa echipa. Dacă ar fi să facem o radiografie, ar fi mulți factori care ar concura la nereușita de până acum. Trebuie să ne asumăm situația, să luăm câteva măsuri la echipă.

Din cauza locului în clasament, am suspendat primele de joc până când echipa se va situa pe locurile I-IV. O altă măsură pe care am propus-o Consiliului Director, și s-a aprobat, este amânarea salariilor. Nu am vrea să creăm o stare de nemulțumire în rândul jucătorilor. Dar rezultatele și maniera de joc a unor jucători  care oferă atât de puțin comparativ cu cât primesc, ne determină să aplicăm Regulamentul interior care ne permite să amânăm plata salariilor.

Sigur că se impun anumite măsuri, sper ca în următoarele etape jucătorii să se trezească. Nu ne dorim să creăm o stare aiurea la echipă, nici nu vrem să pară din afară că suntem un Club care nu ne asumăm anumite lucruri. Depinde doar de jucători pentru ce perioadă vor fi suspendate salariile și primele de joc. Suntem la 5 puncte de locul IV. E posibil orice în următoarele 5 etape”, a declarat managerul Marius Pașca.

Transferurile, doar treaba antrenorului și a managerului

Managerul Pașca a recunoscut că s-a făcut o greșeală prin faptul că nu au reușit să mențină jucători din lotul trecut. În plus, toată lumea, persoane mai mult sau mai puțin avizate, au încercat să aducă jucători din dorința ca SCM să devină un lot cât mai competitiv. Din aceste motive a cerut primarului Ionel Ciunt să se stabilească o regulă clară în privința componenței lotului secției Fotbal. Iar dacă rezultatele nu se schimbă, în luna decembrie vor fi luate și alte măsuri.

”Am stabilit cu domnul primar că, de acum înainte, de transferuri – cine vine, cine pleacă – se va ocupa doar antrenorul lotului plus managerul Clubului. Se impune ca în iarnă să ne așezăm la masa negocierilor pentru că există discrepanță mare între ce oferim și ce primim. În decembrie ne putem face anumite planuri, după etapa din 4 decembrie. Dacă nu suntem în cărți pentru locurile I-IV, vom lua și alte măsuri pe lângă cele luate”, a conchis Marius Pașca.

About Author

One Reply to “Sancțiuni la SCM Zalău după ultimele înfrângeri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *