Sanctiuni aplicate de inspectorii ITM mai multor agenti economici din Salaj


Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj, a efectuat pe parcursul lunii mai, controale privind respectarea legislatiei in vigoare in domeniile de competenta: relatii de munca si securitate si sanatate in munca.

Actiunile intreprinse au avut ca obiectiv in principal identificarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarata, dar si a celor care incalca alte prevederi ale legislatiei din domeniul relatiilor de munca, referitoare la timpul de munca si de odihna, ore suplimentare, munca in repaus saptamanal si in sarbatori legale.

Astfel, in domeniul relatiilor de munca au fost verificati 51 de agenti economici, din care 23 au fost sanctionati, aplicandu-se 20 de amenzi, in cuantum total de 215.000 lei, si 38 de avertismente. In urma controalelor, au fost depistate 13 persoane care munceau fara avea intocmit contract individual de munca, angajatorii fiind sanctionati contraventional.

In domeniul sanatatii in munca, au fost verificati 28 de agenti economici, inspectorii de munca aplicand o amenda in cuantum de 6.000 de lei pentru neasigurarea materialelor igienico-sanitare. Printre deficientele constatate ca urmare a controalelor se numara lipsa evaluarii riscurilor de accidentare si imbolnaviri profesionale pentru toate locurile de munca si a planului de prevenire si protectie sau neutilizarea de catre lucratori a echipamentului individual de protectie.

Pentru deficientele constatate, inspectorii de munca au aplicat avertismente si au dispus masuri de remediere a acestora.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *