octombrie 5, 2022

Sanatatea, serviciile sociale si educatia, in atentia autoritatilor

Reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, impreuna cu cei ai primariilor salajene si ai Consiliului Judetean Salaj au discutat ieri, la Zalau, despre stadiul pregatirii proiectelor autoritatilor locale pentru finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013. Potrivit lui Claudiu Cosier, directorul ADR Nord-Vest, pana in prezent la nivelul judetului nostru au fost identificate numeroase proiecte in pregatire, unele fiind depuse in ultimele sase luni. Domeniile de cel mai mare interes pentru autoritatile publice locale salajene sunt sanatatea, serviciile sociale si educatia. Pana acum au fost depuse trei proiecte pe domeniul imbunatatirii infrastructurii de transport, dintre care unul trecut in lista de rezerva, trei proiecte pentru imbunatatirea infrastructurii sociale, unul pe educatie, sapte pe sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor si trei proiecte pentru restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Valoarea acestor proiecte este de peste 279 milioane de lei.
La nivelul Regiunii de Nord-Vest, gradul de contractare a fondurilor nerambursabile a fost depasit cu 18% in 2008. In faza de precontractare se afla 81 de proiecte, dintre care trei privind infrastructura de transport si cea de sanatate si 78 de proiecte ale microintreprinderilor din regiune. Valoarea lor totala se ridica la 197 milioane de lei.
Totodata, depunerea cererilor de finantare a fost suspendata la nivelul regiunii pentru domeniul restaurarii si valorificarii durabile a patrimoniului cultural, ca urmare a depasirii cu peste 50% a alocarii financiare regionale pentru 2007-2013, prin valoarea finantarilor nerambursabile solicitate prin proiectele depuse.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.