Sănătate pentru păr din frunzele de nuc

Pentru stoparea căderii părului și păstrarea sănătății acestuia, frunzele de nuc pot fi remediul cel mai la îndemână și cel mai puțin costisitor. Extractul din frunze de nuc și din coaja verde de nucă este foarte indicat în îngrijirea părului. De asemenea, tinctura obținută din aceste frunze are proprietăți aproape miraculoase în întreținerea și fortificarea podoabei capilare. Nucul conține iuglonă, care are proprietăți antibacteriene, antibiotice, antiinfecțioase, depurative și digestive. Stimulează circulația, respirația, și este stimulent general.

Nu degeaba bunicile noastre foloseau frunza de nuc ori de câte ori își limpezeau părul. Ele știau că așa împiedică degradarea și căderea părului și, în plus, acesta capătă strălucire și o culoare mai frumoasă. Conform specialiștilor în cosmetică și farmaciștilor, frunzele de nuc sunt, probabil, unul dintre cele mai bune remedii naturiste, verificate în timp, împotriva căderii firelor de păr, stimulând totodată microcirculația la nivelul pielii capului, fortificându-i rădăcina, astfel încât părul devine mai rezistent, are mai mult volum, este plin de vitalitate și lucios.

Frunzele de nuc se recoltează începând din mai până în august. În această perioadă, frunzele de nuc au cel mai ridicat conținut în substanțe active benefice. Se culeg frunzele tinere și ferme, de la capetele ramurilor, pentru că sunt mai bogate în compuși terapeutici activi. Pentru păstrarea intactă a calităților ori pentru a putea prepara un decoct, o infuzie sau tinctură frunzele de nuc se rup fără codițe, și sunt uscate cât mai repede, după recoltare. Pentru uscare, se așează în strat subțire, ferite de soare.

Uleiurile volatile, mineralele, iuglona, tirozina și vitamina C din frunze hrănesc părul în profunzime, conferindu-i sănătate și luminozitate. Decoctul din frunze de nuc întărește firul de păr și îl colorează natural în nuanțe de șaten spre brun-roșcat.

Infuzia de frunze de nuc este recomandată persoanelor cu păr gras. Pentru clătirea acestui tip de păr, se prepară o infuzie din 500 de grame de frunze și 2 litri de apă.

Tinctura de nuc se utilizează la limpezirea părului, după spălare. După un astfel de tratament, urmat pe parcursul a 2-3 luni, părul este mult mai ferm, structurat, iar firele albe se vor închide la culoare.

Tot infuzia din frunze de nuc este cea care ajută și la vindecarea eczemelor, plăgilor și degerăturilor.

În faringite, de asemenea, este recomandată gargara cu acest tip de infuzie, datorită efectului astringent și antiseptic.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *